• 150
    bence bu kuralın uygalınışındaki ana saçmalık süper ligde uygulanması. daha önce bahsedildi mi bilmiyorum ama bence eğer aşağılardan futbolcu yetişssin istiyorsanız bu kuralı süper lige değil alt liglere uygulamalısınız.

    olaya şurdan bakalım. bugün kulüpler türk futbolcuları ya yabancı memleketlerden ya da 1. lig takımlarından topluyorlar. daha küçük yaşlarda olanları ise seçmeler aracılığı ile alt yapıya koyuyorlar.
    ama bizim kurallarımıza göre alt liglerde yabancı futbolcu oynatabilme kuralı var. bu kuralda değişikliğe gidilip kısıtlama yapılsa o yabancı futbolcular yerine illaki türk futbolcu kullanılacak. böylece afrikadan alınıp sırf deli gibi koşuyor diye oynayan futbolcunun yerine genç ali'ler ahmet'ler çıkacak oynayacak. bakacaksın ki bu adam hızlı değil ama iyi pas yapıyo ya da rakibi iyi karşılıyor ona göre bir ayar çekeceksin, çekmek zorunda olacaksın ve neticede üst liglere gelen türk oyuncu sayısı gittikçe artacak. en azından süperlig scout larının gözü hep alt liglerde olabilecek.

    velhasıl zaten alt ligden çıkacak olan adam türk oyuncularla bu işi görecek, memleketten daha fazla genç oyuncu çıkmaya başlayacak.

    bana çok mantıklı geliyor . aksini düşünürseniz mesaj kutumu yeşillendirebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın