• 224
    ara tatilde gaflete düşüp oynamaya başladığım oyun. en son fm 2011 oynamıştım. oyuna galatasaray ile başladım. drogba, burak, amrabat, hamit ve chedjou oyunda inanılmaz iyi oynuyor. 10.haftaya gelince oynarken elektrikler kesildi ve save dosyası bozuldu. baştan başlamak zorunda kaldım.

    ikinci kariyerime işsiz başladım. mülakat yapıyorlar ve bu sırada çoğu takım hayır dedi. sezon ortasına doğru mersin idman yurdu çağırdı ve kabul edildim. küçük takım yönetmek bu oyunda daha zor. yabancı bir stoper vardı. kayserispor teklif yapınca temsilcisi geldi oyuncum daha iyi bir maaş istiyor diyor. gitmek isteyen oyuncular var. adamları bedavaya öneriyorum kimse almıyor dönüyor sorun çıkartıyor. takımı ligin yaşlılarıyla doldurdum. mehmet yıldız, ali tandoğan ve cihan haspolatlı varken devre arası bedavaya okan öztürk ( ptt 1.ligte harika işler yaptı), kürşat duymuş ve mondragon' u aldım. arka arkaya maç kaybederken basın toplantıları ve takım içi konuşmaları çok etkili. personelin oyuna katkısı da epey yüksek. neyse düşmeye yakın olan takımı yukarıya çıkarttık. playoff şansımızı kaybedince yönetim triplenmeye başladı. neymiş şampiyonluk istiyorlarmış. takımın zaten ne playoff ne düşme ihtimali vardı bende istifa ettim.

    işsiz gezerken championship takımlarına başvurdum, mülakata bile almadılar. antalyasporla anlaştım ve o sırada mancini kovuldu takımdan. bende sözleşmeyi beklettim. neyse ki galatasaray işe aldı.

    manicini oyunda cozutmuş. takımda 2 sakat varken 18 kişilik kadroyu kuramadım. drogba, muslera, riera, eboue, sabri, ceyhun, ibrahim coşun takımdan gönderilmiş. lucas diye bir sağ bekle sinan bolat' ı almış. hakan çalhanoğlunu kiralamış.

    devre arası kolları sıvadık. ozan tufan, muhammet demir, atila turan ( diğer oyunlardaki gibi değil), gael kakutayı takıma katıp alternatif yarattım. yönetim sansasyonel transfer olmadığı için üzülmüş. neyse takım iki maç kaybettikten sonra bir daha kaybetmedi ve aradaki farka rağmen şampiyon olduk. beşiktaş çılgın atmış oyunda. bütün iyi yerlileri toplamış.

    diğer sezona emre can' a epey para saçtım. hakan çalhanoğlu' nu kiraladım tekrar. bir kaç tane regen transfer ettim. cenk gönen serbestti. yedek kaleci olarak aldım. mehmet ekici' yi bedavaya aldım. yönetimin sansayonel transfer beklentisinden dolayı arnautovic' i aldım birde ama hiç tavsiye etmem amrabat kadar etkili olamadı henüz.

    oyunda hoşuma giden bir diğer nokta futbol direktörü. göndermek istediğiniz oyuncuları gönderebilir. istersenizde kiralayabilir başka takımlara. hatta scoutlarınızı da seçebilir.

    sakatlıktan başı yanan arkadaşlara tavsiyem şu olacak. konmdisyon ve güç antrenmanına farklı iki antrenör koyun. ikiside beş yıldız olsun. ozaman hiç bir sorun çıkmıyor.

    oyunda sneijderden hiç verim alamadım. 4-2-3-1 oynarken her görevi denedim ancak çok etkisiz oldu ve çok fazla maaş istiyor. malesef yolarımız ayrılacak gibi. emre çolak ortada değilde sol önde harikalar yaratıyor. brumda ilk yıl pek etkili değilken ikinci yıl şov yapıyor.

    genç oyuncuları geliliştirmek için antrenman kısmından sürekli istekte bulunun ve sürekli olarak belirli bir rol çalıştırın.

    bütçeyi iyi tutmak için yedek takımdaki gereksizleri şutlayın. sene başında bir kaç büyük takımla maç yapıp stad geliri elde edin. maçlarınızın çoğu küçük takımlarla olsun tabi bol gollü galibiyetler takımın moralini yükseltir. anrenör alırken boşuna bonservis vermeyin ve aldığınız antrenör bedelsiz gidemesin. mutlaka birşeyler kazandırsın. oyunda biraz çingene pazarlığı yapın tabiri cazise.

    neyse son olarak oyunda arda turan beni küçümsedi. şuan transfer hedefim twentede oyanayan oyunun harika forveti pelle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın