resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 5142
    kendisini en çok eleştirenlerden biri olarak dünkü 8 şubat 2014 galatasaray eskişehirspor maçındaki mücadelesini ayakta alkışladım. arada pas hataları yapsa da, taç atışından sonra erman kılıç'ı kaçırıp çok kritik bir pozisyon oluşmasına sebebiyet verse de özverisi her şeyin ötesindeydi.

    yalnız dün yine bir pozisyonda delirtti beni. dün eve gelir gelmez özetlerde o pozisyonu aradım ve buldum. capsini yaptım ki daha doğru bir şekilde açıklayabileyim.

    http://i.hizliresim.com/KnO5al.jpg

    yanlış hatırlarmıyorsam 60. ve 75. dakikalar arasında bir pozisyondu. sabri orta sahada eskişehirli bir oyuncunun * zamanlama hatasını çok iyi değerlendirerek topu kaptı. haliyle capste de göreceğiniz üzere defans da hazırlıksız yakalandı. sabri topla biraz ilerleyince sneijderle burak da boşa çıkarak pozisyonlarını aldılar. sabri pası verse muhtemelen ikisinden biri gol yapacak. maç sonunda da hepimiz doya doya sabri'yi öveceğiz, golü ona yazacağız... ama sabri buna izin vermedi.

    yahu sabricim, senin ordan kaç tane golün var? 2 tane arkadaşın bomboşken niçin şut çekmeye kalkarsın? hayır, pozisyonunu bulunca vur işte. misal maçın son dakikalarında burak'ın verdiği pasta da şut çektin ki az daha gol de olmak üzereydi. onun için ağzımızı açıyor muyuz? bırak ağzımızı açmayı deli gibi de alkışladık seni.

    benim asıl sinirlendiğim durum; eğer bu pozisyon sırasında maç 0-0 olsa da sabri bunu yapardı. benim gözümde sabri'yle eboue'nin farkı budur. fikrim değişmedi, sanırım değişmeyecek de, eboue > sabri.

    her ne kadar burda sabri'yi eleştirsem de kendisinin yaptığı hatayı burak ve emre çolak da yaptı. burak, 2.yarının ortalarında ceza sahasının sağ çaprazından bir şut çekti, oysa sneijder ceza sahası içinde bomboştu ki pozisyondan sonra da kollarını açıp burak'a sitem etti. emre çolak da maçın son dakikalarında orta sahada bir iki kişiyi pazara gönderdi, tam o sırada telles ceza sahası yayının üzerinde bomboş kaldı. emre topu telles'e yuvarlasa telles kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ama o da gitti sağ tarafa pas attı. telles de öyle elleri havada hafif bi sitem de bulunup yerine koştu.

    belki bu pozisyonlar maç 3-0 bittiği için kimsenin umrunda değil ama öylesine kritik pozisyonlar ki...
App Store'dan indirin Google Play'den alın