• 14
    bu yazar ne demiş? şu anda malum entry silindiği(belki de sildiği) için net hatırlamıyorum ancak, mustafa kemal atatürk'e aynı nesilden olanların atatürk demesini garipsediğini belirtmiş.

    birincisi, burada bu tarz siyasi olabilecek konular tartışılmalı mı? fazlasıyla geçmişte tartışıldı ve ''bizden olmayanın amk'' modunda takıldı herkes.

    ikincisi, yazdığı şeyde sorun ne? ben bir hakaret veya saygısızlık görmedim. mustafa kemal tü kaka mı demiş, yan gelip yattı mı demiş, ülkesi için savaşmadı mı demiş? benim anladığım(sizin anlamak istemediğiniz) atatürk denilmesini garipsemesi. garipseyebilir. hakaret bunun neresinde? bence gayet de eleştirilebilir bir konu(mustafa kemal değil, atatürk adı). ancak yeri burası değil.

    çok saçma bir örnek olacak belki, şimdiden söyleyeyim. mesela ali sami yen varken, galatasaray'ın bir tarihi varken çıkıp da ünal aysal'a atagalatasaray denilir mi? ister ki galatasaray'ı mezardan çıkarsın. tarih boyunca yüzlerce kahraman çıkarmış bir milletin atası 20. yüzyılda mı ortaya çıkıyor? bakın tekrar edeyim, mesele atatürk değil, sonradan verilen ad. bunu isteyen de mustafa kemal değil zaten. ama ortada bence de bir mantık hatası var. bu beni rahatsız ediyor mu? hayır. peki bazılarını rahatsız edebilir mi? evet. eleştirebilirler mi? evet. yeri burası mı? hayır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın