resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 687
    --- alinti ---

    arda turan, star gazetesi'ni ziyaret etti ve yeni sezon öncesi bomba açıklamalarda bulundu. galatasaray'ın yıldızı, bu sezon da takımında oynadıktan sonra kariyerine yurt dışında devam edeceğini belirtirken "ingiltere'de oynamayı çok istiyorum. en ciddi teklif everton'dan geldi. her şey kısmet" dedi.

    arda turan henüz 22 yaşında ama türkiye'nin en büyük yıldızı. tam 6 yıldır galatasaray a takım kadrosunda. cuma günü star'ı ziyaret etti. öylesine güzel ve olgun konuştu ki sanırsınız 35 yaşında ve futbolunun sonbaharında. akıllı, esprili, hazır cevap ve en önemlisi samimi, dürüst. yaklaşık 1 saat sohbet ettik arda ile. tüm spor servisini adeta mest etti. sahadaki başarısının zekasından kaynaklandığı apaçık ortada. aynı zamanda da kültürlü. her türlü övgüyü hak ediyor bu gencecik delikanlı.

    "özveriyle oynuyorum, saygi istiyorum"

    gelelim sohbetimize, ilk olarak futbol kamuoyundan isteğini dile getiriyor: 'benim mesleğim çok nankör. bu yüzden bir karşılık beklemeden işimi yapıyorum. ancak öylesine özveriliyim ki buna saygı gösterilmesi tek isteğim. tatilde beşiktaş'ı 4-2 yendiğimiz maçı seyrettim. tam 5 kez defansta kademeye girmişim. aslında defansa yardıma gitmesem kimse bana 'neden geri gelmiyorsun?' demez. işte bu amatör ruh insanın içinde hep olmalı ve böyle sporcular saygı görmeli.'

    "semih ve ibrahim üzülmez'e tapsinlar"

    ve devam ediyor: 'bence fenerbahçe'de semih ağabey ile beşiktaş'ta ibrahim üzülmez ağabey'e taraftarlar tapmalı. ne olursa olsun sahaya çıktıklarında canlarını ortaya koyuyorlar.'ve herkesin merak ettiği avrupa serüveniyle ilgili de samimi cevaplar veriyor. galatasaray'da en az bir sezon daha oynayacağını belirten arda 'galatasaray'daki görevimi bitirdikten sonra avrupa'ya kesin gitmek istiyorum. ilk hedefim premier lig. ciddi teklifler aldım' açıklamasını yaptı.

    "everton, planlarim için en ideal takim"

    en ciddi önerinin everton'dan geldiğini vurgulayan yıldız oyuncu "aslında yurt dışındaki ilk senem için tam benim idealim bir takım. oraya gittiğimde en az 40-50 maç oynamam lazım ki kendimi göstereyim ve hedefim olan takımlara hazır gideyim. aslında barcelona'da da oynarım. ama orada harcanma ihtimalim olabilir. kariyer planımı başkan adnan polat yapıyor. yine de benim programım bu yönde. acele etmeden planlı şekilde davranmak istiyorum" dedi.

    "sahada isimler değil oyuncular oynar"

    geçtiğimiz sezon galatasaray için kırılma noktasının hacettepe yenilgisi olduğunu söyleyen arda "ligde yeterince özverili olamadık. herkes ayhan, m.topal, sabri, hakan ve benim kadar oynasaydı şampiyon olurduk. futbolu isim değil futbolcu oynar. ali sami yen'de, onbinlerce taraftarın önünde oynamak kolaydır. önemli olan karda, kışta, çamurda mücadele etmektir. önceki sezon yaptığımızı tekrarlayamadık. herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli" diye konuştu.

    "futbolda vefa duygusuna yer yok ki!"

    arda, g.saray'dan jübile yapamadan ayrılan ağabeylerine değinerek "önce şunu bilmek gerek. hepimizi vitrine çıkaran, şöhrete kavuşturan, para kazandıran galatasaray kulübü'dür. ama şunu da bilmek gerek. futbol nankör bir meslek. dün yoktur. ben de bunun bilincindeyim. bir gün gelecek ben de ayrılacağım. belki alkışlarla, belki başka bir şekilde. aslında vefa duygusu olması lazım. ancak maalesef olmuyor. takımınıza kazandırdığınız maçlar unutuluyor, attığınız goller hatırlanmıyor " dedi.

    "rijkaard değil biz oynayacağız"

    arda turan, galatasaray'ın başarısı için asıl görevin futbolculara düştüğünü ifade etti. yıldız oyuncu "bu sene takımlar çok iyi transferler yaptı. kaliteli oyuncuların alınması tabi ki çok güzel. ama sahada takım olmak gerçekten zor iş. bunu başarabilen zaten şampiyon oluyor. rijkard bu açıdan bakıldığında çok önemli bir faktör. hocamız, futbolcu olarak da teknik direktör olarak da çok büyük bir kariyere sahip. bu da beraberinde saygı getiriyor. futbolcular arasında sevgi de olursa başarı gelir. bunu sağlamak için var gücümüzle çalışmalıyız. sahada futbolu rijkaard değil, biz oynayacağız. benim düşüncem önümüzdeki sezon ciddi başarılara imza atacağız" dedi.

    arda turan'dan inciler

    - sabah 09.00'da kalkarım, iyi bir kahvaltı yapıp idmana çıkarım.. mutlaka 14.00 ile 17.00 arası evde dinlenirim.. babam da çağırsa gezmeye gitmem...

    - gece gezmelerini severim.. ama adam gibi... aşırıya kaçmadan...

    - gece magazinci arkadaşlara bilerek poz veriyorum. çünkü onlar da bir iş yapıyor. emeklerine saygım var..

    - boş zamanlarımda play-station oynar, bol bol kitap okurum.

    - geçen gün telefonda ti-ti (tuncay şanlı) ile konuştum. transferi bekliyor. takımı düşmesine rağmen kendisini geliştirdi ve kanıtladı. çok iyi bir kulübe gideceğine inanıyorum.

    - arif erdem'i kendime örnek alıyorum. florya'da garsonundan malzemecisine kadar herkes onu anlatıyor. çünkü insancıl yönü ve vefa duygusu çok üst düzeyde biri.. ben de onun gibi olmak istiyorum..

    - haberturk tv'de saba tümer'in programına çıktım. santral kilitlendi. binlerce elektronik posta yağdı. reytingimin bu kadar yüksek olduğunu bilmiyordum. (gülerek) şaka şaka!..

    arda, kendisi için fenerbahçe defterinin hiçbir zaman açılmayacağını net bir dille ifade etti. başkan aziz yıldırım'ın kendisini başkan adnan polat'tan 15 milyon euro karşılığında istemesini değerlendiren genç oyuncu, çok açık ve net bir cevap verdi:

    "zaten iyi para kazaniyorum"

    "ben galatasaray'da doğdum. taş yerinde ağırdır. bu olayların parayla alakası yok. allaha şükür çok iyi para kazanıyorum. hayatımı da hemen hemen garanti altına aldım. ailem de rahat bir hayat yaşıyor. daha fazla para için böyle bir hareket yapılmaz. fenerbahçe'ye gitmem söz konusu olmaz."

    arda, g.saray ile şimdiye kadar yaptığı transfer görüşmelerindeki bir sırrı da açıkladı. milli oyuncu "transfer görüşmelerinde başkanlarımızın yanına girdiğimde 'sana şu kadar para veriyoruz' derler. ben de 'tamam'derim. yarım saatlik bir görüşmenin birkaç dakikası böyle geçer. sonrasında da güler, eğleniriz. ilk profesyonellik sözleşmem sırasında annem ile babam görüşmede yöneticilerle 5 dakika konuştuktan sonra imzayı atıp çıktılar. onlar bile para hesabı yapmadılar" dedi.

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın