resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 3981
    vasat oynadiginin farkinda degil. açikçasi bu sezon beklentileri kismen kar$iliyor. 12-13 sezonundaki performansinin bir tesadüf olmadigi a$ikar. silkelenip kendisine gelmeli.

    bu gibi durumlarda futbolcu karakterine göre 2 çe$it yöntem uygulanir.

    rasyonel dü$ünen ve duygusal futbolcu olarak ikiye ayirirsin.

    rasyonel dü$ünen futbolcuya 1-2 maç kesik atarsin. akli ba$ina gelir, çikar eski oyununu oynar.

    duygusal futbolcuyu kesersen olmaz. tamamen kaybetme riskin ta$irsin.

    alirsin, bir sikintin mi var diye sorarsin. varsa çözersin. bu bilhassa karakteri oturmami$ genç futbolcularda olur. gençligin verdigi mental sikintilar olur, bazen kendiliginden düzelir, bazen de biraz zaman alir. lakin selçuk gibi karakteri oturmu$ futbolcuyu alir sirtini sivazlarsin (hem yönetim, hem taraftar olarak) eski günlerini hatirlatirsin, sen busun, bu olmalisin dersin, çikar bir sonraki maçta yine döktürür.

    selçuk bilhassa fatih terim gitti gideli biraz dü$ü$te. fatih terim sert ama babacan bir insandir (sevsekte, sevmesekte) ve oyuncularina bir baba gibi davranir. oyunculari da ona bir evlat gibi baglanirlar. sikintilarini payla$irlar.

    futbolda ki fatih terim efekti budur.

    halihazirda bu görevi tomas ujfalusi üstlenmektedir. ünvani futbol idari koordinatörlügü dür, yani kisaca takımın abisidir.

    ujfa reisin derhal selçuk ile konusup ona galatasarayda ki misyonunu hatirlatmasi gerekir, bizlere de taraftar olarak ona sahip çikmak, tabiri caiz ise onu motive etmek dü$er.

    $imdi diyeceksiniz, ya haci, bu adamlar maa$ aliyor, hem de bir çogumuzun hayal bile edemeyecegi kadar, çiksin oynasin i$te!

    evet haklisiniz. lakin para kazanmak bazen zamanla bir ali$kanliga dönü$ür ve insan neden para kazandigini unutur.

    hatirlatmakta fayda var..
App Store'dan indirin Google Play'den alın