• 183
    (bkz: #1403223)

    bu entry'imde defansta yaşadığımız problemlerin 3-5-2 oynamamızla ilgili olmadığını belirtmeye çalıştım ancak yine de bu sistemi oynamamıza karşıyım. mancini elinde olan oyunculara göre sistem kurmaya çalışıyor eleştirmeyin diyenlere de kesinlikle katılmıyorum. zira takımı herhangi bir formasyona uygun hale getirmek için elinde bir aylık bir transfer dönemi vardı ve o yaptırdığı transferlerle takımın kadrosunu 3-5-2'ye uygun hale getirmeye çalıştı. ortaya çıkan sonuç ise hiçbir sisteme uygun olmayan bir takım kadrosu oluşması oldu.

    yapılacak şey çok basitti, salih dursun'a ek olarak telles'e verdiğin paranın belki biraz daha azıyla tarık çamdal ve ishak doğan'ı alırdın elindehakan balta ve sabri sarıoğlu dışında üç tane daha yerli bek olurdu. ileriye hajrovic dışında bir tane de daha tecrübeli eli yüzü düzgün bir kanat oyuncusu transfer ederdin ve kadronda aydın yılmaz ve bruma ile birlikte dört tane has kanat oyuncun olurdu. (u: bruma ve aydın sakatlandı diyenleri duyar gibiyim, burada zamanı geri sardığımızı ve ona göre yorumladığımızı unutmamalarını diliyorum) hatta alacağın kanat oyuncusunu orta saha ve bek özelliği olan bir kanat oyuncusu olarak seçip 4-4-1-1 de oynatabilirdin.

    şimdi diyeceksiniz ki tarık çamdal, salih dursun, ishak doğan galatasaray seviyesinde oyuncular değil. ben de size mevcut yabancı sınırında bazı mevkilerde galatasaray seviyesinde olmayan oyunculardan oluşturmamız gerektiğini hatırlatırım. bana göre en kolay defa edilebilecek mevkiler bek mevkileri. zira fenerbahçe oynadığı futbolun altında kalan gökhan gönül'e sırf bu yüzden sabrediyor(u: sol bekte de çok iyi performans gösteren caner var ancak caner bu yükselişi yapmasa hasan ali oynayacaktı) vebu sayede ileride emenike-sow-webo-kuyt dörtlüsünü değişmeli olarak rahat rahat oynatıyor. ayrıca bu bahsettiğimiz oyuncular yirmili yaşlarının başında olan oyuncular, onları galatasaray seviyesine çıkarmakta sizin elinizde.

    forvette drogba üst üste maç oynamayı kaldıramıyor, onu dinlendirerek kullanabilir ve burak'tan tek forvet olarak tam verim alabilirdik, yabancı sınırına da takılmazdık. birde üstüne tecrübeli ve kaliteli bir stoper aldığımız takdirde mis gibi bir kadro ortaya çıkardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın