• 18154
    "herkes bugün konuşacağımı söylüyordu ama aslında konuşmayacaktım. ben veda etmiyorum, ben buradayım. hepimiz yaşayacağız, göreceğiz. biz şike yapmadık, biz siyasi bir olayın içerisindeyiz. siyasi olayın türkiye'de nereye geldiğini görüyoruz. fenerbahçe ve aziz yıldırım'ın bir tek farklılığı, her zaman cumhuriyet'in, demokrasinin ve laikliğin yanında oldu. 16 yıllık bu süreç içerisinde de bu kulübe hiçbir gün hiç birimiz siyaset sokmadı. fenerbahçe atatürk'ün kulübüdür. fenerbahçe, türkiye'nin zor günlerinde türkiye cumhuriyeti'ni koruyacak son kaledir ve bu kale hiçbir zaman yıkılmayacaktır."

    "suçluyuz, tek suçumuz var atatürkçü olmak"

    "onun dışında bir suçum yoktur, herkes bilsin inansın. kamu vicdanı olan tüm insanların, bunun bir şike davası olmadığını görüyor"

    "içeride olmam ya da dışarıda olmam hiç farketmez, ben buradayım. yurt dışındayken bütün insanlar zannediyor ki aziz yıldırım kaçacak. aziz yıldırım kaçmaz, öyle bir yürek var ki bunların hiçbirinde bu yürek yok"

    "ben fenerbahçeli doğdum, fenerbahçeli öleceğim"

    "birçok eser yaptım, yaptık. bir gün ismimin konmasını istemedim, karşılığı olsun diye yapmadım. onursal başkanlık meselesinde de bir titr almak için yokum, böyle bir şey yaparsanız beni incitirsiniz. yazımda da söylerim, kulübün kapısında bekçi olmaya hazırım"

    "aziz yıldırım hapise girdi, ne olacak? tüzükte her şey yazıyor. aziz yıldırım şu başkan olsun, bu başkan olsun demez. bir yönlendirme yapmam, imkanım olursa gelir oyumu kullanırım ve deklare ederim. burada padişahlık sistemi yok. fenerbahçe'de demokrasi vardır. fenerbahçe benden sonra akar yolunu bulur. o yüzden dünkü toplantıyı erteledim, gelecek adına karar vermemek adına...''

    "devletin spora önem vermesi lazım, spor üvey evlat muamelesi görüyor."

    "fenerbahçe spor kulübü, büyük kurumlar gibi vergisini ödüyor. fenerbahçe vergilerini ödemektedir. bizden başka kimsenin ödediğini zannetmiyorum. yayın hakkından hakkımız alamıyoruz. 450 milyon dolarlık havuzdan 35 milyon dolarlık gelir alıyoruz. gerekirse anayasa mahkemesi'ne götüreceğiz. havuz dışında satarsak, 150 milyon dolar para alırız. 2011 yılında iki kuruluş 125 milyon dolar teklif etmişti. anadolu kulüpleri havuzdan yararlanıyor diye sıcak bakmıştık ama artık bakmayacağız"

    aziz yıldırım
App Store'dan indirin Google Play'den alın