• 434
    futbol yazarları ve yorumcuları içinde, analiz, birikim ve kendini geliştirme bakımından bi çok meslektaşının önünde gördüğüm yorumcu.

    ancak bugünkü ligtv programında galatasaray ve mancini üzerinden yaptığı yorumlar bende şaşkınlık yaratmıştır. mancini'nin sistem denemelerini hiç anlamadığını, mancini'nin juventus maçı için defansı 5'lediğini, gençlerbirliği maçından ilk yarıdaki değişiklilkle bundan vazgeçtiğini, ancak sonra türkiye kupasında yine buna devam ettiğinden bahsetti. yeni transfer hajrovic'in 5'linin sağı için transfer edildiğini ancak kontenjanı sorunundan ötürü mancini'nin yabancı oyuncu sayısı kuralını tam olarak bilmediğini espriyle karışık ısrarla araya sokuşturmaya çalıştı.

    öncelikle uğur meleke gibi bir adam mancini'nin top rakipteyken defansı 5'leyen, top bizdeyken bekleri hücuma göndererek geride 3 kişi bırakan bir 3-5-2 kurmaya çalıştığını, ve bunun için de sol kanadı bu kadar geniş kullanması zor olan riera yerine telles'i transfer ettiğini, sağ taraf içinde yerli transferlerden veya kado içinden bir adam çıkarmak için uğraştığını görememesi ilginç. ayrıca hajrovic'in bir kanadın tamamını kullanacak defansif meziyete sahip olmadığını da oyuncuyla ilgili basit bir araştırmadan yada oynadığı iki hazırlık maçından anlamalıydı.

    3-5-2 kurması gerçekten zor ve meziyetli oyuncular isteyen bir formasyon. mancini'nin bu ısrarda başarılı olmasını en çok bu ülkede futbol konuşan insanların ezberini bozması için istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın