• 198
    şu aralar çok keyifli bir kariyer yaptığım oyunum.
    öncelikle galatasaray ile sezona başladım. ligi, türkiye kupasını ve süper kupayı aldım. şampiyonlar liginde gruptan chelsea'nin ardında ikinci olarak bir üst tura çıktım. ilk turda lokum olarak tabir edilen shaktar ile eşleştim, iki maçı da alıp çeyrek finale adımı yazdırdım. devamında klopp'un dortmund'u rakibim oldu.. 50 bin taraftarımızın* önünde malesef westfalen'den 1-0'lık mağlubiyet ile döndüm. moraller bozuldu. ama drogba ve sneijder reyizler ikinci maçta 4-1 ile turu getirdiler arena'da!!! yarı final'de italyan şikecilere elendim.
    büyük başarılarla dolu sezonun ardından, emre can (kiralık), tunay torun (kiralık) ile türk kadromu takviye ettim. en büyük hatayı yaptım, ayrılmak istememesine ve favorite personal'de beni yazmasına rağmen drogba'yı yolladım ve eto'o'yu getirdim. jovetic'i kiraladım. hakan çalhanoğlu'nu kadroma kattım. sneijder'i yolladım, ve free'den diego'yu aldım. yapmaz olaydım. neyse yine yeni sezonda türkiye'de bütün kupaları topladım. şampiyonlar liginde gruptan çıktım ve fc copenhaghen'a elendim :( çok üzücüydü. daha sonra yeni sezona başında free'den bir çok oyuncu aldım. olcan, cenk, giray, necip gibi. daha sonra, 2 yıllık çabanın ardından adnan januzaj'ı aldım 20 küsür milyon euro'ya. 1 hafta sonra arsenal beni istedi. türkiye'den sıkıldığım ve gözüm arkada kalmayacak şekilde taş gibi bir kadro bıraktığım için arsenal'e gittim. premier lig gerçekten çok zor. ilk sene 3. oldum man utd ve chelsea arkasından. ligin ikinci yarısında son 13 maçı kazandım buna rağmen o 13 maçlık seriye başlamdan qpr'ye 2-0'dan son 10 dakikada 3 gol yiyerek yenildim. işte bu maç şampiyonluk kaybettirdi. (benden önce transfer edilen ömer toprak 2 hata yaptı) neyse, yeni sezonda hedef yine şampiyonluktu, ama olmadı. 5 puan geride 3. oldum. bu sefer şampiyon chelsea oldu. united 2. 3.sezona free'den götze transferi ile başladım. ve 37.haftaya kadar 2. götürdüm ligi united'in 2 puan gerisinde. salaklar 37. haftada bilic'in southampton'ına 2-0 yenildi ve ilk sıraya çıktım. son maçta norwich'e tecavüz edip, tam 14 yıl sonra arsenal'i şampiyon yaptım!!! sonra bir havalara girdim aklınız durur. böyle hiddink ve yılmaz vural arası bir kariyer yapmak istediğimden hemen istifa ettim :) sonra 2018'deki dünya kupası sonrası, fatih hoca kovuldu. fırsat bu fırsat deyip hemen başvurdum ve milli takımın başına geçtim. hedef 2020 avrupa şampiyonası diyerek. ulan fikstüre bir baktım, eleme grubu maçları gözükmüyor. allah allah dedim, bu işte bir iş var. sonra üstteki menüye dikkat ettim ve ne göreyim, 2020 türkiye'de !!!
    bir süre hazırlık maçı ile zamanı geçirmeye başladım. bruma'yı devşirdim, malesef januzaj belçika'yı seçti.
    daha sonra 2018-2019 yılının 2. yarısı bir baktım hamburg çok sikik vaziyette. 12 puanla son sırada 10 maç filan kalmış lig bitmesine. hemen taşın altına elimi koydum ve amansız bir yarışa girdim. ligin son maçında allianz arenada 1860 munich (maç öncesi bir sıra üstümdeydi) ile oynadım ve galip gelerek, play-out oynamaya hak kazandım. ama gel gör ki, köln 1-0 ve 5-2'lik (bu maçta 9 kişi kaldım, penaltıdan gol yedim, 2 topum direkten döndü, oyun beni çıldırttı) sonuçlarla düştüm. ama teselli olarak leverkusen, dortmund ve schalke'yi eleyip kupada finale çıktım ama bayern mikti beni. sezon sonu istifa ettim. sezon başında real betis ile anlaştım. iyi bir kadrosu var. şu an sezon devam ediyor umarım ilk 3 yapacağım. ama asıl 2020 avrupa şampiyonasını bekliyorumi heyecan dorukta. henüz kuralar çekilmedi, kasımdayım. güzel stadlarımızda (ali sami yen, kadıköy, timsah arena, vodafone arena vs.) ve ev sahipliğimizde kupayı istiyoruz !!!!

    2019 kasım'ına kadar notlarım;
    -yan toplardan oyun çok gol yediriyor. (bakın oyun diyorum...)
    -defansımdakiler ve özellikle kalecilerim akıl almaz hatalar yapıyor. inanılır gibi değil. (önüne geçilemiyor)
    -emre can mükemmel. kesin kadroya alınmalı. bonservisi çoktu, galatasaray'dayken 2 yıl kiraladım. sonra arsenal'a aldım. yararlandım. ön libero,sağ,sol bek,stoper, orta saha.. her şey var. tunay torun'da faydalı tavsiye ederim.
    -gs'deyken alamadım ve arsenal'deki şampiyonluğumun mimarlarından vitinho efsane.
    -serge gnarby ve gedion zelalem.. arsenal'in geleceği, yıldızları, wonderkid'leri.. mükemmeller. city'ler, realler 50-60 milyon euro para sayıyorlar.
    -şöyle bir ayrıntı gördüm. bir haber geldi. yok bu ülke şu ülke ab üyesi oldu diye.. çok şaşırdım hoşuma gitti ama oyunda bile olamadık :)

    şimdidilik notlar bu kadar :)
    iyi oyunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın