• 709
    ekşi sözlük'te aşağıdaki entry'i gördükten sonra kalitesine ve çoğunluğu futboldan anlayan yazarlarlarına daha çok saygı göstereceğim oluşumdur.

    başlık: 24 haziran 2009 ispanya abd maçı

    -------alıntıdır-------

    yıllar önce halkın futbolu hiç bilmediği, bazısının aşağıladığı bir ülkede onu sevdirmek için yola çıkan bir avuç insan.sonra yapılan yatırımlar, altyapılar, tesisler, tanıtımlar, mls'e getirilen dünya starları ve yetiştirilen genç yetenekler.

    ve tüm bunların sonucunda son avrupa şampiyonunu s..e s..e yenen bir takımı izlediğimiz maç.

    euro 2008'de milli takımımızı diri tutan abd'li kondisyonerlerin bu işin piri olduklarını tekrar bize gösteren maç.

    (delican, 24.06.2009 23:33 ~ 23:34)

    -------alıntıdır-------

    açıkçası şunu gördükten sonra buraya daha çok bağlandım. bu adama göre endüstriyel futbol yok, futbol üzerinde dönen olağanüstü paradan pay almak isteyen açgözlü amerikan iş adamları yok, 30'lu yaşlarda hala milli takıma çağırılmak zorunda kalan hahnemann, mastroeni, bocanegra, hejduk, ching, busch ve cherundolo yok, 250 milyon dolar gibi dünya üzerinde onlarca sorunun çözümü olabilecek bir paraya amerika'ya giden beckham yok; futbolu sevdirmek için yola çıkan insanlar var, mls'e getirilen yıldızlar var, yarısının göçmen olduğu ülkede "yetiştirilen" gençler var. bu ülkede futboldan anladığını zanneden insanlar var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın