• 89
    yüzyıllardır iç içe olan ve yüzyıllar sonra da hala iç içe olacak alanlardır.

    siyaset kabaca insanları yönetmenin adı ise, spor'da insanları yönetmek yolunda siyasetin maşasıdır. futbol toplumların afyonudur sözünü genişletmemiz çok yanlış olmaz sanırım. spor genel olarak kitlelerin hayatları içerisinde çok önemli bir yere sahiptir ve toplumsal tepkiyle karşılaşılabilecek bazı kararlar alırken siyasilerin uyguladığı önemli bir kamuflaj yöntemidir. bunu günümüzde ülke sınırları içerisinde açık açık görmekteyiz. avrupa bunu yüzyıllardır zaten görüyor.

    bu durumun zıttı olan sporun siyasetin nimetlerinden yararlanma kısmı nedense insanlara biraz daha akla yatkın geliyor. sonuç olarak ortada bir haksız rekabet ortamı oluşturulmasına rağmen sanki spor kulüplerinin siyasilerin hamleleri ile desteklenmesi çok normal bir durummuş gibi algılanabiliyor.hali hazırda türkiye cumhuriyeti başbakanı olan zat ve ortada dolanan fenerbahçe ve kasımpaşa fısıltıları. zamanında mesut yılmaz ile galatasaray dedikoduları vs.

    bu bölümleri kısa geçiyorum. benim asıl bakmak istediğim pencere taraftar grubu penceresi.

    biraz önce dikkatimi çeken kızılaslan taraftar grubu başlığında rastladığım bir görsel ile dikkatimi çekti bu konu tekrardan ve yazma gereği hissettim. başka takımların taraftar gruplarına hiç dalmadan sadece kendi taraftar gruplarımız ile konuyu açıklamaya çalışacağım. daha doğrusu kuyuya ilk taşı ben atmış olacağım. kızılaslan ve tekyumruk taraftar grupları sol görüşlü gruplar. bunu sanırım herkes biliyor. ultraslan ise sağ görüşlü. taraftar gruplarının çoğunluğunun veya yöneticilerinin siyasi görüşü beni zerre kadar ilgilendirmiyor. ancak benim anlamak istediğim nokta şu. sporu siyasetin gölgesinde olmasından en çok nefret eden renkler bizlerizdir sanırım. arena'nın açılışında başbakana ve bakanlarına yaşattıklarımız ortada* ancak galatasaray spor kulübü taraftarları bir yandan siyasetin spora el atmasından iğrenirken nasıl oluyor da galatasaray taraftarını temsil etmek amacıyla kurulan taraftar grupları atkılarında, logolarında siyaseti bu kadar ön plana çıkarabiliyorlar ? hangi akla hizmet yapıyorlar bunu ? ne gerek var böyle bir şeye ?

    kızılaslan taraftar grubu atkılarında che guevara resmi olduğu zaman daha mı etkili oluyor ? daha mı galatasaraylı oluyorlar ? yada daha mı çok sesleri çıkıyor ? taraftar gruplarının misyonu ne olabilir diye düşünüyorum kendi kendime.

    -takımına müsabaka esnasında her alanda destek olmak olabilir mi ? olabilir.
    -takımına maddi destek olabilir mi? olabilir.
    -sosyal medya vs. mecralarda takımını savunmak olabilir mi ? pek tabi.
    -çeşitli yardım organizasyonları ile takımının pozitif reklamını yapmak olabilir mi ? hadi bu da olsun diyelim.

    şimdi en can alıcı noktaya geliyoruz. allahını seven birisi bana che guevara'nın resminin atkıda bulunmasının galatasaraya ve taraftarına yararını açıklasın amk ? yani bak yazı buraya kadar gayet sakin gidiyordu ama zor tutuyorum kendimi küfür etmemek için. hangi akla hizmet koyuyorsun o kafayı oraya ? che guevara kim olm ? ne işi var galatasaray ile yanyana ? bana bir allahın kulu adam gibi açıklasın şu olayı allahınızı seviyorsanız. onu oraya koyunca atkı satıyorsun diyeceğim. che guevara resmi olduğu için o atkıyı alanın zaten kafasını sikeyim.

    sonra işte ergin ataman ile kavga eden hödükler peydahlanıyor böyle oluşumlardan. rüştü reçber'i tekmeleyen öküzler çıkıyor ortalara. amaç, bizim görüşümüz var, biz okuyan adamlarız, başkaları gibi değiliz imajı yaratmaksa siktir git kütüphanede oku amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın