resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 349
    transferinin kesinleşmesi üzerine hakkında internetten küçük bir araştırma yaptım. genel izlenimleri paylaşmak gerekirse, pek çok kaynağa göre brezilya'daki en çok gelecek vaadeden 10 futbolcu arasında, kendi mevkisinde ise en iyisi.

    burada ve başka forum/sözlüklerde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma alışkanlığının tipik bir örneği olarak brezilya'dan bek mi alınır bize savunma yapmayı bilen biri lazım yorumlarını okumak şaşırtmadı elbette. brezilya'daki performansı ile telles'in oluşturduğu izlenim oyunun hücum yönünde yetenekli, rakip yarı alana dikine katetmeyi seven, süratli bir oyuncu olduğu ki bunlar tipik güney amerikalı bek profiliyle örtüşen özellikler. telles'i farklı kılan ise savunmadaki görevlerini başarıyla yerine getirmesi, güçlü fiziği/sol ayağı ve -burası çok önemli- belirli bir standardı daima yakalaması. elbette bu yorumlar ülkemize kıyasla daha ofansif futbola daha az fiziksel mücadele içeren brezilya ligi ölçüt alınarak yapılmış. pozisyon alma konusunda zaafları olduğu ayrıca belirtilmiş muhtemelen teknik ekip direkt bu konu üzerine çalışmaya başlayacaktır.

    telles tottenham, porto gibi kulüplerin radarına girmiş. galatasaray bu transferle potansiyeli malum bir oyuncuyu takıma, ülkeye uyum ve olası defansif zaafiyet risklerini alarak gerçekleştirdi. videolardan bağımsız olarak telles'in kanatlara dinamizm katacağına ve sneijder işbirliği ile ciddi bir tehdit oluşturacağına inanıyorum. uyum sorunu yada bruma'da olduğu gibi sakatlık problemi yaşamazsa bir kaç sezon içinde adından sıkça söz ettirecek bir oyuncu olacağını öngörmek mümkün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın