resim
Mehmet Dönmezdemir
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:42
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 10
    hakkını verelim; 15 ocak 2014 galatasaray tokatspor maçında başarılı kurtarışlara imza atmış olan kalecidir. fakat kendisini çok uzun bir süre canlı olarak izlemiş birisi olarak söyleyebilirim ki vasat kalecinin önde gidenidir. tokatspor haricinde sidespor, uşakspor ve kastamonuspor geçmişi de bulunmaktadır.

    tokat gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü'nden yetkili bir abimizin bana yıllar önce anlatmış olduğu şöyle de bir transfer hikayesi var:

    1996 yılında mehmet henüz 14 yaşındayken, babası onu tokat gençlik ve spor kulübü'ne yazdırıyor ve ilk futbol lisansı da buradan çıkıyor. aradan 3 yıl geçiyor ve tokatspor kulübü mehmet'i mevcut kulübünden kendi bünyelerine transfer etmek istiyor. tabii herhangi bir oyuncusuna talip olunan kulüpler amatör transferlerde bile, ''lisansı başka kulübe aldırma'' adı altında transferi gerçekleştirmek isteyen kulüplerden hayvani miktarlarda ücretler talep ederek kendi çıkarlarını düşünmeye çalışıyorlar. mehmet'in transferi yılan hikayesine dönüyor. babası, gençlik spor il müdürlüğü binasına gidiyor ve orada ilin tff temsilcileri ve kulüp yetkilileri ile görüşüp ''oğlumun kariyerini etkiliyorsunuz, onu rahat bırakın tokatspor'a gitsin'' düşüncesiyle ortalığı ayağa kaldırıyor. hikayenin sonundaki bazı detayları tam hatırlamasam da mehmet'in tokatspor'a transferi aynı yıl olan 1999'da gerçekleşiyor ve tokatspor kulübü, transfer karşılığında tokat gençlik ve spor kulübü'ne yüksek bir ''lisansı başka kulübe aldırma'' ücreti ödüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın