resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2793
    geçen sene drogba ve sneijder transferinin verdiği katkı, burak yılmaz, schalke madrid gündemimizin tamamını doldurdu ; bu sene de yabancı kuralı, fatih hocanın ayrılışı vs. baya bir meşgul olduk ve kendisinden adam akıllı söz edemedik.

    tekrar adını yüksek sesle söyleyelim zira semih bizim kardeşimiz gibi. bu kulübün yetiştirdiği dünya çapında bir futbolcu olması için önünde hiçbir engel olmayan oyuncumuz, semih kaya ; galatasaray'ın 22 yaşındaki buz adamı. benim için bu kadronun vazgeçilmezlerinden.

    2008'de yaşadığı çapraz bağ sakatlığı, daha sonra diz problemleri, kafasından sakatlık geçirmesi, 2012'de geçirdiği bilek sakatlığı vs. 1-2 haftada iyileşecek sakatlıklar değildi. ancak kendisi daha 20'li yaşların başında olmasına rağmen ne kadar özverili ve karakterli bir insan olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi.

    daha 20 yaşında 2011-2012 sezonunda hiç beklenmedik bir şekilde formaya kavuştu ; 40 haftalık periyotta 12 derbi maçının hepsininden alnının akıyla çıktı. zaman zaman hata yapıp kötü de oynasa hiçbir kimsenin gözüne batmadı. çünkü o artık sürekli hata yapması beklenen ve bitik gözüyle bakılan bir altyapı mağduru semih değil ; galatasaray'ın stoperi, ''her futbolcu hata yapar'' semihti. kolay değil arkadaşlar, kadıköyde şampiyonluk maçına çıkıyorsun, 10 yıllık stoper gibi top oynuyorsun.

    22 yaşında semih ; galatasaray forması altında 14'ü şampiyonlar ligi olmak üzere 71 maça çıktı. bize galatasaray'ın geleceğinde umut olduğunu, ışık olduğunu gösterdi.

    oynayadur semih ; sana kaptanlık yakışır !
App Store'dan indirin Google Play'den alın