• 433
    ilk yarı değerlendirmesine cümle cümle katıldığım yazar. özellikle tehlike çanı: konyaspor başlığı attığı bölüme yüzde yüz katılıyorum. takım pres karşısında kafası kesilmiş tavuk gibi oluyor, real madrid maçlarının belirli bölümlerinde de oldu bu sıkıntı gerçi iki maçta da golleri yedikten sonra dağılıp gitti ekip bu maçları örnek vermek doğru olmayabilir. fakat konyaspormaçındaki, fenerbahçe deplasmanındaki zaman zaman olan prese çözüm bulmak önemli. nasıl çıkış yapılacak defans hattından ? alex telles transferi bu konuda pozitif görünüyor ama adam 3-4, 10 maç boyunca çıkardı bizi ileriye, albert riera ortega ve felipe melo da bölüm bölüm oynadıkları maçlarda bu işi yapıyorlar fakat bu oyunculara baskı kurulduğunda hep beraber bakakalıyoruz, "ee ne olacak şimdi?" diye, bir çözüm bulunamıyor. bir de üzerlerine selçuk inan'ı kovalayan rakip elemanlar olunca, yine yazısının bir bölümünde değindiği gibi fernando nestor muslera- didier drogbapaslaşmasına geçiyoruz. tüm takım "orada bir fil var uzakta, ona şişirelim gerisi gelir" mantığına bürünüyor.

    halbuki defanstan topu selçuk ya da wesley sneijdere çıkartırken* kanatlardan destek sağlansa ya da boşa kaçılsa bu takım çok iyi bir şekilde ileri çıkıyor. wesley sneijder bu işi didier drogba ile süper yapıyor, selçuk da zamanında burak yılmaz'ı görüp ara paslarla hızlı atağa çıkartıyordu. ama şu anki durumumuz sistem değişikliği ile kontrollü atağa çıkmak olduğu için bu çıkış stili arada sırada oluyor. roberto mancini'nin bence gerek galatasarayolarak gerek türk futbol mantığında şunu geliştirmesi gerekiyor. oyuncunun pası beklememesi, sürekli aktif bir şekilde sahada gezinmesi, pas verecekse arkadaşının üç metre önüne atılması gerekir ki topun gelmesini bekleyen potansiyel takılan elemanın yerine sürekli aktif olması, atak çıkışını çok fazla etkilemekte, pası veren elemanın yerinde sabit kalmaması gerekir vs. yani bu işlerin öğretilmesi gerekiyor.

    sadece türk futbol mantığında değil tabi takımdaki yabancılar da yerinde sayıyor. aslında önümüzde drogba'nın ilk maçında akhisar karşısında sneijder ile yaptığı ver kaçlarla nasıl gole uzandığımızın, bu senenin ilk maçında gaziantepspor karşısında tek paslarla organize çıkıp nasıl gol attığımızın örnekleri bulunuyor. bu örneklemelerle çıkışları düzenlememiz gerek. neyse lafı fazla uzattım, uğur meleke'nin yazısını okumanızı tavsiye ederim. bireysel oyuncu performansları olarak da çoğu galatasaraylı taraftarla birebir tespitleri bulunuyor.

    http://www.meleke.com/...ik.html#.Uswyj_QW11Y
App Store'dan indirin Google Play'den alın