resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 4878
    ilk kez sağ bekte oynadığı maç, 2006 - 07 sezonunda anfield roadda çıktığımız liverpool - galatasaray maçı. orda da ikinci yarıda sağ beke geçip hasan şaşla beraber önlü arkalı oynamış, bir frikiği direkten dönmüş ve ingilizlerin sol kanadını hasan şaşla beraber çökertmişti. (maçı 3 - 2 kaybetmiştik ama tüm golleri ilk yarı yedik.)

    2006 - 2013 arasında geçen 7 sezon boyunca çalıştığı teknik adamlar şöyle:

    galatasarayda;

    eric gerets
    karl heinz feldkamp
    cevat güler
    michael skibbe
    bülent korkmaz
    frank rijkaard
    gheorghe hagi
    fatih terim
    roberto mancini

    milli takımda;

    fatih terim
    guus hiddink
    abdullah avcı

    görüldüğü gibi altyapı eğitimini tamamen orta sahada oynamak üzerine almış bir oyuncuyu galatasaray, 22/23 yaşından sonra sağ bek kullanmaya başlamış. hem de hiçbir ön hazırlık olmadan, tamamen eric gerets spontaneliğiyle. kaldı ki sabri, kadro dışı kaldığı kalli dönemi hariç -ki onda da affedilinceyine kadronun vazgeçilmezi oldu- bütün teknik adamların öyle ya da böyle forma verdiği bir oyuncuydu, hatta frank rijkaard döneminde abduş keita ile arkalı önlü muazzam bir performans sergilemişti.

    halihazırda bir kere, sabri sarıoğlu orta sahadan, vasat bir sağ beke dönüşmüşse bile çalışma azmini takdir edeceksin. orda bir anlaşalım. bu adam azimli bir adam ve kendisine verilen görevleri hiçbir zaman savsaklamadı. yoksa biz 2011 - 12 sezonunda terimin ilk 5 6 hafta farklı bölgelerde denediği ebouénin "neden geldim istanbula" türküsü eşliğinde nasıl götü yaydığını da gördük.

    ikinci olarak, bu kadar kariyerli ve başarılı teknik adam sabriyi sağ bek için yeterli görmüşse -ilk 11 ya da yedek- kusura bakmayın kardeşlerim ama bunu öyle bok atarak açıklayamazsınız. demek ki bu adam takımda kalması gereken bir adam. yerli yabancı bütün teknik adamlar sabriyi her zaman kullanmışlar. galatasarayda sağ bek oynadığı süreçte 6 yılda 3 şampiyonluk görmüş bir oyuncu demek ki rotasyonda yeterli bir adam. buna karar veren de ben değilim, galatasaray futbol takımını yönetmiş olan teknik adamların tamamı. ortada bir "konsorsiyum" var yani.

    demek ki sevgili suserlar, teknik adamlar için "orta yapamıyor, şut çekemiyor" gibi argümanlardan daha önemli şeyler var bir sağ bek seçiminde. hele yerli oluşuna hiç girmiyorum, çünkü ben bu sözlükte orhan şam, hasan ali kaldırım, ersan gülüm, ismail köybaşı vb adamların nasıl anlamsızca övüldüğünü de gördüm çok eski olmayan zamanlarda. bu adamlar büyük takıma gelince nasıl patladılar, o da ortada.

    sabri yerlidir, yedektir ve iş ahlakına sonsuz sahip bir adamdır. bu "ahlak" kavramını onunla çalışan bütün hocalar herkesten iyi biliyor kimse merak etmesin. sabri kaptan olur veya olmaz, onu ben bilemem, o da galatasarayın iç dinamikleriyle ilgilidir ama şu şartlar altında sabri galatasaray için vazgeçilmezdir. isterse sezon boyu hiç oynamasın ama o yedekte dursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın