• 238
    futbol yorumculuğu futbol tarihçiliğinin çok gerisinde kalan, şikeci yandaşı totemsporyazarı. buraya dikkat: şikeci yandaşı. gerisi faso fiso. isterse allame-i cihan olsun benim için kendisi bir futbol katilidir. şike soruşturması sırasında, dün alelade bir süper lig maçı için verdiği tepkinin onda biri kadar söz söyleyememiş, hatta ve hatta "bu işler neden fener çıkıştayken ortaya çıkıyor""50 tane savcı fenere saldırıyor" gibi ömer çavuşoğlu/ümit özat benzeri performanslar sergilemiştir. safların belirlendiği günlerde, bugün gözleri yaşara yaşara ateş püskürttüğü şike koalisyonundan taraf olmuştur. şikeyi yapan ve onu yapanları destekleyenler ceremesini çeker arkadaş. hayatında hiç canlı izlemediği sokrates'i ballandıra ballandıra anlatmaya devam edebilir. egemen'in nietzschevari übermensch performansı gibi tamlamalar kurarak bir kesim romantiği kendine hayran bırakabilir. fakat temiz oyun sevdalıları 3 hayır oyuyla kendisini kadro dışı bırakmıştır.

    ortalama bir beşiktaş taraftarının fransada okumuşu diyebileceğimiz biri bu ali ece. şike soruşturmasının ilk gününde beşiktaş taraftarı tayfur h. ve serdal a.'ya temizlenmeden gelmeyin, temiz olmayanı kulübe sokmayız diyerek atarlanmış, bir kısım galatasaray taraftarı da dahil kamuoyundan helal olsunları kapmıştı. fakat üzerinden 6 ay geçmeden o atarlı ve gururlu beşiktaş taraftarı şikeci tayfur'un takımın başına geri dönmesine ses etmemişti. ve yine o "şerefli ikincilik" sevdalıları şikeci yöneticileri başkan adayı olsun diye yalvarmış ve kampayalar düzenlemişti. beşiktaş taraftarı böyledir işte. konu futbol olunca pişkin, ikiyüzlü ve şekilci. örnekleri çoğaltabilirim ama ana konudan uzaklaşmak istemiyorum. ne demiştim? ali ece ortalama bir beşiktaş taraftarıdır. mesela 2012'de çok takdir toplayan "beşiktaş aleyhine hakem hatalarını ne kadar istemiyorsak, beşiktaş lehine hakem hatasını da o kadar istemeyiz. üstü kalsın" çıkışı vardır. böyle seçmece beylik sözleriyle eşit şartlarda rekabete ne kadar önem verdiğini anlatmaya çalışmıştı paşam. beylik lafları güzel, eşit şartlarda mücadeleyi istemek de güzel fakat konu alelade bir maçken aslan kesilebilen, adaleti kepçe kepçe dağıtan bu er kişi 2011 yılında kendi takımının şike yaptığı ortaya çıktığında lal kesilmiştir. söz konusu "üstü kalsın" sözlerini söylediği günlerde tuttuğu takımın bir alt ligde mücadele etmesi gerektiğini çıkıp bir kere bile söylememiştir. çünkü temiz futbola ve eşit şartlarda rekabete inancı şekilcilikten ibarettir.

    gelelim şike baronları ve maşalarına. baron sözüne takılmış kafalar. beyaz futbol izleyicisi bir hastaymışım falan. geçin bunları ben yılların telegolcüsüyüm. cuma-cumartesi-pazar adresim şaşmaz saat 22:00 da açarım tv8'i*. şimdi bu baronların milleti öyle ayinlerle taltif etme gibi huyları yok. bu adamlar ana akım spor medyasında kimin yer alıp kimin şutlanacağını karar veren erk sahibi kimseler. şike sürecinde ana akım medyada olayların üzerine giden bir tane bile adam çıkmamasının sebebi, beyaz futbolun biz ölümlüleri varlıklarından haberdar ettiği, bu adamlardır. şike sürecinde erman toroğlu, gökmen özdenak ve hıncal uluç dışında ana akım medyada farklı tutum sergileyen 2 grup vardı. birincisi şikenin savunuculuğunu üstlenen tayfa, ikincisi ne etliye ne de sütlüye karışan, sanki şike denen şey hiç olmamış gibi davranan sessiz tayfa. ali ece, takkeli hobit ve mehmet demirkol birinci grubun üyesiydiler*. şike düzenine halel gelmemesi için canla başla çalışan herkes şikecilerin maşası ve galatasaray düşmanıdır. olayların üzeri kapatılırken sessiz kalanlar da şikeyi savunanlar kadar suçludur. meselenin özü budur. medyada sular farklı yönden akmaya başlarsa, mesela erk sahipleri ahlaklı bir spor düzeninin oturtulması gerektiğine inanır ve o yönde bir kamuoyu oluşturmaya karar verirse şikeci maşaları hiç gocunmadan söylemlerini değiştirir ve türk milleti de bunu afiyetle yer. çünkü dediğim gibi türk milleti unutkandır, 2 güzel söze tav olur.

    fatih terim'le iyi ilişkileri varmış. ne ala ne ala. fatih terim hakkındaki düşüncelerimi isteyen bir tıkla bulup okuyabilir. ama hakkını vereyim ali ece george best'i çok güzel anlatır. iğrenç süper ligin kafasını kuma gömen bir seyircisi olarak kendisi hakkında çok çarpıcı bir bilgi vererek yazımı bitireyim. ali ece'nin son 17 yıldır cantona ve kenny dalglish demediği bir gün bile olmamış. %100 kesin bilgi. yayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın