resim
Tomáš Ujfaluši
Görev:Teknik Direktör
Takım:Bilinmiyor
Yaş:46
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 1295
    galatasaray'da sportif direktör olacağı haberleri beni heyecanlandırmıştır.

    şahsım adına takımın bir sportif direktöre gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. öncelikle belirtmek lazım ki bazı arkadaşların dalga geçerek diline doladığı, benim ise çok gerekli gördüğüm ünal aysal'ın o ünlü "kurumsallaşma" lafının gereklerinden biridir bu pozisyonun işlerlik kazanması. kulübün başkanı birebir teknik direktörle, antrenörle, futbolcuyla sürekli görüşmez, görüşmemelidir. bu olay hocayı da gerer, takımdaki çalışma ortamını olumsuz etkiler. sportif direktör olmadan olay şuna benzer, microsoftta çalıştığınızı düşünün, kendi bölümünüzün müdürüsünüz ama sürekli bill gates şahsen gelip sizden hesap soruyor, sürekli işinize karışıyor. veya askerliğini yapan arkadaşlar her gün bölüğü bizzat genelkurmay başkanı'nın denetlediğini düşünsün. böyle bir ortama aramızdan kaç tane arkadaş dayanabilir çıksın söylesin.

    bu olayı eleştirmeden önce, öncelikle sportif direktör kavramını kafalarda oturtmak gerekir. sportif direktör'ün görev tanımını leicester'ın eski sportif direktörü dave bassett şöyle yapıyor

    “sportif direktör bir tampondur. futbol takımıyla ilgili yönetime hesabı veren kişidir. öte yandan da teknik direktörü asiste etmekle yükümlüdür. futbolla ilgili deneyimlerini hem teknik direktörle hem de yönetimle paylaşır. ancak özellikle yönetimle paylaşır çünkü kulüp yöneticilerinin bu tür deneyimleri yoktur.”

    şimdi burada ujfalusi bu işi yapamaz diyen arkadaşlara soruyorum, ujfalusi bu işi neden yapamaz? ujfalusi tam bir profesyonel, takımı tanıyor, işleyişe aşina. umuyorum ki sözlükte çıkıp "ujfalusi'nin futbol bilgisi zayıf" diyebilecek adam da yoktur. saha içinde takımın kaptanıyken ujfa'dan memnun olmayan bir tane galatasaraylı görmedim ben.

    tanımda da söylediği gibi ujfaluji sportif direktör olarak daha çok yönetimin futbolu anlamlandırmasına yardımcı olacaktır, ki başkanımız çekinmeden "ben futboldan anlamam" diyebilen bir adam*. ben ujfa'nın bu görevi layıkıyla yapabileceğine gönülden inanıyorum.

    dipnot: eğer ujfalusi sportif direktör olarak görevlendirilse, bunun yönetimin "kurumsallaşma" laflarında ne kadar samimi olduğunun sınavı olacağını düşünüyorum. bu adam getirilir de ortada şamar oğlanına döner, kimse onu takmazsa, o zaman döner hepimiz yönetimi tekrar eleştiririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın