resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 4808
    ligtv'de bir yıldız on gol programında az evvel attığı goller gösterildi, en çok golü 2003'te atmış ki 3-4 sırada sadece bu sezondan golleri vardı, tabi 14 mayıs 2006'da en uzun şampiyonluk bekleyişinin olduğu gün kayseri'ye atılan üçüncü golde de var kendisi, bordeaux'a attığı son dakika golünde de.

    fakat dikkatimi çeken 2003'te kendisi için "galatasaray'ın genç yıldızı" deniliyor, üç yıl sonra attığı bir golde yine "genç yıldız" deniyor. 2006'da, bir kupa maçında attığı gol sonrası hakan ünsal,"bir sakatlık çıkmazsa kendisini daha güzel gollerde izleyeceğiz" diyor. bence sakatlık üç sene geçmesine rağmen halen aynı oyuncuya "genç" demekten kaynaklanıyor, aynı dönemdeki "genç"lerimiz nedense bir türlü gelişemedi gitti, yurt dışındaki yaşıtları aldı başını gitti dünya yıldızı oldu, bizim aynı dönemden verebileceğimiz tek örnek türk futbolu adına arda turan. o dönemki çıkış beklediğimiz gençlerimizden bir kaçı için (bkz: aydın yılmaz), (bkz: mehmet güven), (bkz: cafercan aksu)..vs.

    bence bir an önce türkiye'deki genç tanımını en azından futbol dünyası içinde yurt dışındaki gibi 15-17 yaş arası için kullanmayı öğrenmeli ve sonrası için genç demeyi bırakmalıyız. oyuncuya "genç" dedikçe gerek hocaları gerekse oyuncu daha ağırdan alıyor çalışma işini, disiplin zaten yok denecek kadar az durumdayken tamamen yok oluyor, sosyal hayata daha fazla önem veriyor oyuncu ve sonra da yetenekleri pozitif yönde gideceğine, gün geçtikçe köreliyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın