• 470
    eleştirilirken yanlış noktanın üzerinde duruluyor. nedir o? gol yemesi.

    gol yemesi mesele değil, dikkat edin, bugün hangi dünya devi dediğimiz ve çok iyi defanslardan kurulu takım gol yemiyor? hepsi yiyorlar, yeri geliyor 3 yiyor, 4 atıyor maçı kazanıyor. peki bu bol golü nerede yiyor? lig maçlarında çünkü lig maçlarında rahatlar, amaçları mutlak galibiyet olduğundan fazlasıyla risk alıyorlar ve defans rakip forvetlerle sürekli yalnız kalıyor, mücadele veriyor. avrupa maçlarında işler değişiyor, daha ciddi bir savunma ile mücadele veriyorlar.

    peki galatasaray'a bakalım,
    takım savunması yaptığımız her maçta yani çoğunda başarılı olduğumuzu görüyorum, yenilmemiz önemli değil, pozisyon verme sayımız vs... demek ki defansımız aslında kötü değil, beraber oynamama, sürekli kadro değişimi(bunda hocalar değil yabancı sınırı sorumlu) yüzünden defans birbirini tanıma fırsatı bulamıyor. gol yemek mesele değil, yesinler ama yediğimiz goller hep uyumsuzluktan, birbirlerinin açıklarını kapatamadıklarından.

    yani özetle anahtar sözcük, alışmak.
    ne beceriksizler, ne tecrübesizler, en büyük sorun uyum. sıradan 2 defans oyuncusu bile iyi bir uyumla çok kaliteli işler çıkarabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın