• 2819
    şikeci spor kulübü.
    uzun zamandır fenerbahçe taraftarının, en çok da başkanının ağzında bir laf dolaşıyor. ''fenerbahçe'nin önüne kestiler. kopmuş gidiyorduk aslında.'' cemaat devreye girdi bizi durdurdular falan filan.... baya baya da inanıyorlar buna. inanarak söylüyorlar. dünyanın en büyük spor mahkemesinin şikeyi onayladığını söylememiş onlara kimse heralde. twitter'a bakarsanız arada bu değişik kafa yapısındaki insancıkları daha da iyi gözlemleyebilirsiniz. şike sürecini ergenekon davasına bağlayanlar mı dersiniz, herşeyin lütfi arıboğan ve ünal aysal tarafından planlanmış bir komplo olduğuna inananlar mı... drogba'nın amerikan ajanı olduğuna inanan dahi gördüm. inanmak derken şakasına değil. ciddi ciddi inanıyorlar yanlış anlamayın. bir genelkurmay başkanı ne kadar darbeciyse fenerbahçe de o kadar şikeciymiş mesela. bence çok haklılar. işlerine gelince türkiyenin en büyük, en güçlü camiası fenerbahçe, işlerine gelince de önü kesilen zavallı spor kulübü. şike yaptığı kanıtlanıp ceza almamış bir kulüpten bahsediyoruz. en iyisi uzatmadan şu fenerbahçe'nin önünü kesme konusuna geliyim.

    fenerbahçe kopmuş gidiyormuş da önüne kesmişler. bir soru sormam lazım. fenerbahçe kopmuş nereye gidiyormuş? ben anlamadım orayı. kaçırdım galiba. ders de değil ki bu, uyuyakalıp kaçırasın... nereye gidiyordu da kestiler önünü bir daha söylesenize? 11 türkle teknik direktörsüz galatasaray'a şampiyonluk kaptırırken mi gidiyordu, yoksa 2005-2006 sezonu neredeyse deplasmana gidecek parayı zor denkleştiren galatasaray'a şampiyonluk verirken mi?

    fenerbahçe en son ne zaman 2-3 sene üst üste kupa kaldırmış ? ne zaman gerçekten rakiplerini eze eze şampiyon olmuş? ne zaman üst düzey bir oyuncuyu getirebilmiş ? ne zaman avrupa'da tanınır seviyeye gelmiş? ne zaman iki sene üst üste şampiyonlar liginde oynamış. yahu bu ülkedeki bütün takımların şampiyonlar liginde attığı gol sayısı galatasaray'ın tek başına attığından az hala. neden bahsediyorsunuz siz. neyin önünü kesmesi. kim kopmuş da gidiyormuş? nereye gidiyormuş?

    fenerbahçe, galatasaray yeni stadına geçmeden ekonomik olarak galatasaray'dan çok daha ilerideydi kabul. belki hala öyledir. kopup gitmek dediğiniz bu mu anlamadım. ekonomi konuşucaksak galatasaray'ın sahip olduğu gayrimenkullerin değerini de hesaplayalım mı? galatasaray'ın dünyanın en değerli yerlerinden biri olan istanbul boğazında bir adası var mesela. adası olan tek spor kulübü dünyadaki. ya florya? riva arazisi, kalamış...

    fenerbahçe şike yapmadı diyelim.2010-2011 sezonunda da tertemiz şampiyon oldu. ondan sonrasında kopup gidecekti size göre değil mi? kadrosunda ahım şahım kim vardı peki? şampiyon takımın yaptığı transfer 10 milyon euro civarı bir paraya karabükten adı sanı duyulmamış, hiç bir zaman üst düzey oyuncu olmadığını bize geçtiğimiz senelerde gösteren emenike. emenike'yle mi kopup gidecekmiş bu takım? 2000-2001 sezonundan başlarsak 2011'e kadar fenerbahçenin 5 galatasaray'ın 5 şampiyonluğu var. hani kopup gidiyordunuz ? şampiyonluk sayıları neden eşit? tabiiki fenerbahçeliler galatasaray'da aynı şampiyonluk sayısına sahip olmayı kopup gitmek olarak görüyor olabilir. saygı duyarım. şimdi emenike'niz de var, defansta alves'iniz de. kuyt'iniz, sow'unuz, galatasaray'ın elinden kapmakla övündüğünüz alper'iniz. hadi kopup gidin de görelim!

    taraftarı hiç unutmasın; fenerbahçe ekonomik olarak ne kadar güçlü olursa olsun hiç bir zaman kopup gidemez. fenerbahçe'nin vizyonu belli. sürekli saçma sapan oyunculara paralar saçıyor. bazen sırf galatasaray istiyor diye gidip o oyuncuyu alıyor. özellikle de aziz yıldırım döneminde oluşmuş bir alışkanlık bu. fenerbahçe kalitesiz adamlara çok para veriyor. vasat oyuncuları yüksek bonservis bedelleriyle alıyor. çünkü büyük isimler fenerbahçe'ye gelmiyor. bu kadar basit aslında. ne kadar para verirsen ver bazı oyuncuları getirmek için marka değeri lazım. avrupa'da tanınman lazım, birşeyler başarmış olman lazım. yurtdışında herhangi bir ülkede yürürken nadir de olsa insanların üzerinde formanı görebilmen lazım. kendi sahanda galatasaray'ı yenmekle, eski oyuncularının çalıştırdığı takımlara 4-5 atmakla, fenerium'dan forma satmakla olmuyor bu işler. işin gücün galatasaray olmayacak yani. transfer planlamanı galatasaray'ın elinden kimi alırım da cahil taraftarı sevindiririm diye yapmayacaksın. kim lazımsa onu alacaksın. tek hedefin galatasaray maçları olmayacak bir sezona başlarken.

    seçim konuşmasına bir göz gezdirdim aziz yıldırım'ın. fenerbahçe ilkleri gerçekleştirendir diyor konuşmasında. bu adama hala çıkıp seçim konuşması yaptıran güzide fenerbahçelileri bir kenara bırakırsak hala ilk milk demesi de ayrı bir komedi. neyin ilkini başarmış fenerbahçe? stad ve ülker desteğiyle spor salonu yapmış öyle diyor büyük başkan. bu mu övünülen ilkler? gören de türkiye'ye ilk spor salonunu fenerbahçe getirdi sanacak. fenerbahçe bir spor kulübü değilmiydi? neden yaptığı inşaatlarla övünsün. sahada ne ilk başardı mesela? 15 senede 5 şampiyonluk kazandık 3 kere de son maçta bizi boğazladılar diyor hala. hala nasıl bir yüzle bunları söylüyor bilmiyorum ama kimin kimi boğazladığı sürülen tarlalardan, dikilen ekinlerden belli. büyük ihtimal tarım sektöründe aradığını bulamadı aziz başkan. alacaklarını geciktirdiği köylüler boğazladı kendisini heralde ondan bahsediyor. he aklıma gelmişken hakkını vermek lazım, dünya üzerinde 10 küsür maçta şike yapıp ceza almayan tek spor kulübü olarak tarihe geçti fenerbahçe. ilklerden bahsederken bunu eklemeyi unuttu ne yazikki.

    bir diğer komedi de aziz yıldırım'ın seçim konuşmasında fenerbahçe üniversitesi'ni kuracağını söylemesi. galatasaray lisesi'ne özenildi fenerbahçe koleji kuruldu. vasat zekadaki, ailesinin ekonomik gücü olan öğrenciler toplandı. bu hiçbir eğitim geçmişi olmayan ucube okulun 500 yıllık bir irfan yuvasıyla yarışacağına inanmak da ayrı bir ruh hastalığı. her sene türkiye'nin en başarılı 150 öğrencisini alan galatasaray lisesi ve onun 500 yıllık kültürüyle sen baş edebilirmisin. türkiye'nin en ünlü edebiyatçılarını, en ünlü sanatçılarını, en bilgili tarihçilerini, en başarılı işadamlarını yetiştirmiş bu camiayla baş edebilirmisin. galatasaray'ın arkasında bu lise ve yarım bin yıllık geçmiş var. bu yüzden de yöneticileri hep çok iyi eğitim görmüş türkiyenin ileri gelen insanları. sen servetini nerden kazandığı belli olmayan mafya bozuntusu yöneticilerin ve fenerbahçe lisesinden mezun ettiğin yarım akıllılarla mı kopup gideceksin, ilkleri başaracaksın? şimdi bir de universite kurup orda da galatasaray'la sidik yarıştırma derdindesin. anladığım kadarıyla amacın da zaten hiçbir şey sorgulamadan seni padişahı yapacak yarım akıllılar yetiştirip onlara hükmetmek. aslında gerek yok bunlara. nitekim senin taraftarının yüzde doksanı zaten yarım akıllı olmalı...bunca yaptığına rağmen hala sana taptıkları için. galatasaray kompleksinin bir insanı getirdiği nokta çok üzücü. daha üzücü olansa bu adama tapan milyonlarca fenerbahçeli.

    son olarak sevgili fenerbahçeli biraz gerçekleri gör artık. sen galatasaray'dan ayrılanların kurduğu, galatasaray'ın rekabet olsun diye, türk futbolu gelişsin diye kurulmasına izin verdiği bir camiasın. sen galatasaray'ın açtığı yoldan yürüyensin. yıllardır galatasaray'ın başardığı ilklerin altında ezilmişsin. kendini kandırmayı bırak. sen kimsin ki kopup gideceksin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın