• 71
    artik lionel messi'nin de, cristiano ronaldo'nun da ayri ayri damga vurmalari gereken turnuva, beyefendilerin hayal edilen ve bir turlu gelmek bilmeyen efsane dunya kupasi performanslarini beklemekten biktik.

    2006 dunya kupasinda hanuz gelecek vaadeden iki yetenekli oyuncuyken turnuvaya damga vurup patlama yapacaklar diye bekliyorduk fakat ronaldo bol sure almasina ragmen haldir huldur kosmaktan oteye gidememis, yalnizca iran aglarini o da penaltidan olmak uzere sarsarken messi yedek kulubesinde takilan potansiyelli yildiz adayi kimligini asamamisti. yine de sonradan dahil oldugu sirbistan karadag macinda sembolik golunu atmisti. 6-0 biten musabakada bir de asist yapmisti kerata. turnuvada portekiz dorduncu oldu, arjantin ise ceyrek finalde elendi fakat ikisi de takimlari adina oyle aman aman bir fark yaratamadilar ve oynadiklari yerel ligleri domine etmeye kaldiklari yerden devam ettiler.

    2010 dunya kupasinda herkes hakli olarak "oo bu sefer kesin damga vuracaklar, cok pis olacak" moduna girdi fakat sonuc futbol izleyicileri acisindan yine husran oldu. ikisi de formunun zirvesinde ve her acidan ust duzey bir durumdaydi fakat ronaldo yalnizca 7-0'lik kuzey kore macinda skora dogrudan katki saglayabilmis, ensesinden garip bir sekilde sekip onune dusen topla, yani biraz da sansinin yardimiyla golunu atarken dorduncu golun asistini yapmisti. messi ise futbolculuk-teknik direktorluk kariyeri ayni gheorghi hagi'yi andiran diego maradona yuzunden koskoca zlatan ibrahimovic'i zorla sola kaydirip ileri uca gectigi ve cilgin attigi sezona ragmen cift forvetin arkasindaki klasik 10 numara gibi oynamak zorunda kalmis ve gol atamazken 4 asistle turnuvayi tamamlamisti. kuzey kore'nin herkes tarafindan rencide edilmesi disinda skor acisindan kit gecen olum grubundan sag salim cikan portekiz ikinci turda altin jenerasyonlu ispanya'ya gecilirken arjantin ise ceyrek finalde almanya karsisinda mundar oldu. dunya futbolunun zirvesindeki iki futbolcumuz yine elleri bos donduler. bu sefer de zor fikstur ve bazi taktiksel detaylar gibi sebepler iz birakmalarina mani oldu.

    2014 dunya kupasi yavas yavas yaklasiyor. ronaldo da messi de geride kalan 4 yilda yerlerinde saymayip daha da ileri gittiler ve belki de dunya futbol tarihinin ayni zaman zarfinda bu kadar uzun bir sure boyunca karsi karsiya gelmelerine taniklik ettigi en buyuk iki futbolcular haline geldiler. biri olmasa oteki falan demiyorum, bu turnuvada ikisinden de hayvani bir performans ve efsane goller bekliyorum. bunca yil kah sampiyonlar liginde, kah la liga'da kapistiklari yeter, bu efsanevi rekabete taniklik etmesi gereken tek bir turnuva kaldi, o da bu... portekiz ve arjantin bu ikisinin bol gol ve asistleriyle finale kadar yukselseler ne de guzel olur. sadece seyir zevki bakimindan... bize beklemekten baska bir sey dusmuyor fakat tarih itibariyle ronaldo costukca cosarken messi'nin once sakatligini atlatip kaldigi yerden devam etmesi ve turnuvaya kadar tam anlamiyla hazir hale gelmesi gerekecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın