• 26
    1) başarılı olduğumuz dönemdeki omurga, kazanma hırsı ve enerjik takım hüviyetimizi kaybettik bunun yeniden sağlanması için kadroda köklü değişiklik şart. takımda yerli kalitesi düşük, yabancılardan muslera ve melo haricinde verim alamıyoruz. bunda sistemsel hataların payı büyük. oyuncular arasındaki mesafeler açılmaya başlayınca drogba'nın ağırlığı, orta sahadan oyun kuramayınca sneijder'in yaratıcılığı eleştirilmeye, pozisyon yaratmak için sürekli koşu yapan burak 'ın ofsaytları göze batmaya başladı. kimse kendi özelliklerini konuşturacak verimlilikte oynayamıyor. ağır ve yaşlı bir takımız. bir takım bu kadar ağır oyuncuyu kaldırmaz. takımın acilen enerjik ve genç takviyelere, takımı ateşleyecek yeni isimlere ihtiyacı var.

    2) sportif direktör kısa vadede bir çözüm getirmez, ama yönetim ile takım arasında bir köprü kurulabilir. futbolcuların buna ihtiyacı olabilir. özellikle yerlilerin.

    3) yurtiçinde alabileceğimiz fazla alternatif yok, yurtdışına bakmak elzem. ucuz maliyetli sürpriz yapma ihtimali olan gençler takıma katılıp gerekirse kiralanarak denenebilir.

    4) şampiyon olduğumuz yıllar dahil kanat oyuncumuz olmadı. benim bildiğim bir tek aydın ve colin kazım. bir de amrabat(?)

    5) plansızlık konusunda had safhadayız. yedek kalecimiz yok, yerliler kısıtlı, sol beksiz sezona başladık. bunlar hep sürprizmiş gibi başımız sıkışınca aaa dedik. büyük bir yönetimsel hatadır. hiçbir büyük takım koca bir transfer sezonunu boşa geçirmez. hele hele şampiyonlar ligini hedefliyorsa. tolga zengin alınabilirdi mesela ligde en azından elimizi çok rahatlatırdık.

    6) hakan balta, sabri, ceyhun, dany, amrabat, emre çolak, eboue, riera. bu oyuncular artık gelecek planlarına dahil edilmemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın