resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 3242
    2013-2014 sezonunu çok iyi değerlendirmesi gereken futbolcu. kendisinden beklenen performansı henüz gösterememiş olmasıyla ilgili 3 farklı tespit var;

    1) fiziğini yeterince geliştirememiş olması.
    2) futbol aklının düşük olması
    3) doğru pozisyonda oynatılmamış olması

    sanırım yeteneksiz olduğunu düşünen pek yoktur. öncelikle belirteyim ki ilk 2 maddede haklılık payı buluyorum, ancak bana göre emre'nin başarısız olmasının asıl sebebi doğru pozisyonda oynatılmamasıdır. doğru pozisyonda oynatılsa bile, kendisine verilen görevlerin yanlış olmasıdır. riijkard döneminde 4-3-3'ün merkezinde, fatih terim zamanında 4-4-2'nin solunda ve merkezinde görevlendirilmiştir. riijkard tarafından yeni xavi, fatih terim tarafından yeni emre belözoğlu yapılmaya çalışılmıştır, ancak kendisi arkasında kendisi için mücadele eden oyunculara ihtiyaç duyan bir trequartista, yani oyun kurucu'dur.

    işte emre'nin şansı buradan doğuyor. trequartista pozisyonunda oynatılmayarak, belli sistemlere uymaya mecbur kılınan futbolcularla ilgili master tez yazan bir hocaya*, alanında uzman bir kondisyonere* ve oyun kurucu pozisyonunda dünyanın en iyileri arasında gösterilebilecek bir takım arkadaşına* sahip. bu sefer olacakmış gibi hissediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın