resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 4602
    ofsaytları göze alarak savunacağım futbolcu. en azından 27 ekim 2013 kayserispor galatasaray maçı özelinde.

    zira kendisi sadece kağıt üzerinde sağ bek oynuyor. şu linkten daha iyi görebilirsiniz, adam net bir şekilde orta saha oynamış. ortalama konumlanması drogba'dan 5 cm falan geride. http://tr.matchstudy.com/...ml?id=1308&no=02

    dany sol beke geçtikten sonraki defans anlayışımız skibbe dönemindeki kaydırmalı defans gibi. dany'i bindirme yaparken, hücuma top taşırken, orta keserken gördünüz mü? hayır, çünkü adamın görevi sabri ileri çıktığında defansı üçlemek. (kopenhag maçındaki asisti ayrı tutuyorum, kornerde çıkmış ve ileride kalmıştı, zaten sağ kanattan kesti ortayı)

    dolayısıyla sabri'yi, hücuma çıkarken kaptırılan toplar sonrası kanadından gelen pozisyonlar için suçlamak fazlasıyla mantıksız. zira hücuma çıkarken adam orta çizginin ilerisinde bir yerde oluyor. orta sahanın gerisinde kaptırılan topun kaleye gelmesi 5-10 saniye, usain bolt olsan yetişemezsin.

    kaydırmalı defansta eğer sağ bekin ileri çıkıyorsa sağ stoperin orayı kapayacak. yenen iki golde bu eksiği görebiliyoruz; ilk golde chedjou bunu başarıyla uyguladı ve yanlış bir penaltı çalındı, ikinci golde yine chedjou bölgeyi kapattı ama kötü bir çalım yedi, muslera ve dany aynı anda hata yapınca olmayan pozisyondan gol geldi. iki pozisyonda da sabri nerede, önde, çünkü orada olması gerekiyor.

    kanat bek olarak hücum performansını sorgularız, ama yenen gollerden dolayı kendisini asmayalım lütfen.

    edit: buyrun hücum performansına, daha doğrusu hangi pozisyonda oynadığına örnekler: hücum bölgesinde en çok isabetli pas veren kim? 55 numara. http://tr.matchstudy.com/...ml?id=1308&no=06 en çok orta yapan kim? 55 numara (hepsi karavana, ama olsun :d) http://tr.matchstudy.com/...ml?id=1308&no=07
App Store'dan indirin Google Play'den alın