• 424
    (bkz: 23 ekim 2013 galatasaray fc kobenhavn maçı)
    --- alıntı ---
    ilk yarının bitiş düdüğü çaldığında tt arena tribünlerindeki 52 bin kişi burak’ı ayakta alkışlıyorlardı. burak ilk yarıda gol atmamıştı, asist yapmamıştı, hatta nerdeyse pozisyona bile girmemişti. ama belli ki tribünlerin burak’tan beklentisi farklıydı: gol kaçar, top ayaktan kaçar, rakip arkana kaçar. bunlar futbolda var. ama bir futbolcu oyundan kaçmaz, mücadeleden kaçmaz, rakipten kaçmaz. galiba arena’daki sporseverlerin de kaçırmadığı nokta bu.
    muhtemelen mancini de kaçırmayacak bu detayı... burak’ın akhisar maçındaki berbat sol açık performansına rağmen kopenhag önünde de ısrar etti bu tercihinde. aynen bundan 1 yıl önce, ekim-kasım döneminde balotelli’yi ısrarla sol açıkta denediği gibi... mancini bu işleri seviyor. city’de agüero, silva ve nasri’yle yetinmemiş, balotelli’yi de çizgiye zorlamıştı italyan hoca. galatasaray’da da sağ açık riera-sabri, sağ iç ceyhun’dan sonra, sol açık burak’ı tartışacağız muhtemelen bol bol. uzun vadede bu tercihler kazanç hanesinde mi yoksa kayıp hanesinde mi yazacak, tabii ki zaman gösterecek bunu.
    italyan’ın çok sevdiği başka bir şey de formasyon denemeleri... city’deki ilk yılında napoli ve bayern’e karşı 4-4-2, ikinci sezonunda real madrid ve liverpool’a karşı 3-5-2 denemişti. galatasaray’da da 4 günde iki maça bambaşka iki diziliş kurdu mancini. tabii ki maçları rakamlar oynamıyor, sistemler kazanmıyor. ama belli ki bu sene galatasaray’da bolca formasyon denemesi izleyeceğiz, tartışacağız.
    tabii ki bu haklı ve farklı galibiyeti sistem kazanmadı, öyleyse son olarak galibiyetin mimarlarına da saygı duruşunda bulunmak gerek: eboue, dün akşamki gibi ayakta kaldığında ne kadar klas bir bek olduğunu hatırlıyor, hatırlatıyor. bir başka ayakta kalan adam da burak’tı dün. eğer dünkü mücadelesini sürekli hale getirirse şu günlerde yaşadığı özgüven kaybını da aşacak, gollerini de tekrar sıralamaya başlayacaktır burak...
    burak durduğu sırada gollere devam eden sneijder’ın da kıpırdanması, hareketlenmeye ve isyana dönüşüyor yavaş yavaş... futbol hayatı boyunca santrfor arkası oynamayı hayal eden, futboldan sonra on numaralığın master tezini yazan mancini, belli ki akademik çalışmalarını sneijder üstünde pratiğe döküyor! çok da iyi ediyor. burak’la sneijder, mancini’nin futbolculuğunu youtube’dan biraz izlerlerse her ikisinin de ondan öğrenecek çok şeyleri olduğunu fark edecekler eminim.

    --- uğur meleke ---

    http://skorer.milliyet.com.tr/.../1781559/default.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın