• 850
    bazı sözlük yazarlarının ısrar ile yazdıklarını yanlıs anlama gibi bir durumları var. neden yapıyorlar bilmiyorum. bu adam ne dese anında başka yere çekilecek ve sürekli eleştirilecek, bazı tabular var sözlükte ve galatasaray taraftarında :

    1) mehmet demirkol galatasaray düşmanı
    2) burak yılmaz ne kadar gol atarsa atsın mükemmel bir oyuncu olamaz, gözümüze giremez.

    bunlar artabilir ancak suan aklıma gelmiyor zaten asıl değinmek istedigim şey mehmet demirkol önyargısı. sözlükte tepki çeken ve benim de önceden okudugum yazıyı bir daha gözden gecirdim aceba ben mi yanlıs okudum diye, olabilir cünkü. baktım yazıya ve mehmet demirkol'un dediklerinin küçük bir özetini cıkardım, kısacası mehmet demirkol şunları söylüyor.

    * bruma çok önemli, çok özel bir yetenek ama çok vakte ihtiyacı var, çok çalışmaya ihtiyacı var. maçın sonunda bir pozisyon var. maçı alıp götürebileceğimiz bir pozisyon. plan yok. olacak, zamanla olacak.

    * bruma'nın yolu uzun. 'bruma mükemmel, harika bitti' falan değil yani, alakası yok. değil yani. o kadar yolu var ki daha. tanrı vergisi bir durumu var. yetenek de var tabii ama yetenek demeyelim ona. ama bunun beceriye dönüşmesi için zamana ihtiyacı olacak. yere basmıyor, uçuyor yani. atletizm takımına alın o zaman.

    *normal büyük takımlar, galatasaray'ın kendini konumlandırdığı yerde olan büyük takımlar ilk 11'lerine almazlar bruma'yı, hatta ilk 18'lerine bile almazlar. ne yaparlar? bir kiraya verirler, 1-2 sene. kendini toparla, biraz öğren diye... potansiyeli var ama eğitime ihtiyacı var.

    bu yazı hakkında sözlük yazarlarının sanki mehmet demirkol '' bu adam yeteneksiz !! asın !! kesin !! '' dedigini sanıyorlar veya öyle bir algı olusturmak istiyorlar. hayır tam tersi, yetenekli oldugunu ancak daha 18 yasındaki bir oyuncunun zamana ihtiyacı oldugunu söylüyor. elinizi vicdanınıza koyun italya liginde olsanız juventus'ta * , bruma'yı şuan ilk 11 de oynatırmısınız. şuan değil ama ilerde evet, işte demirkol bunu söylüyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=tVCYYMFGJt8

    http://skorer.milliyet.com.tr/.../1772248/default.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın