• 423
    (bkz: wesley sneijder/#1317889) su iletide yaptigi buyuk hatayi ve iki yuzlulugu yazmistim. burada da tekrarlamakta fayda var.

    ugur meleke sneijder kotu oynuyor diyebilir ki suan bence de kotu. bunun sebeplerini de kendi sebepleri disinda diger sebepleriyle kendi basligi altinda anlatmaya da calistim. ugur meleke'nin bu yaziyla yaptigi sneijder ise yaramazin teki, ben bunu gorecek kadar analizci ustun bir insanim bakin neler diyorum demekten baska bir sey degil. biz buna karsindakine anlatir gibi monolog uzerinden yapilan 'self satisfaction' diyelim en kibar haliyle.

    verdigi bilgiler dogru olsaydi yaziyi bir nebze kabul edebilirdim ancak verdigi ornek tutarsiz, veriler yanlis ve sanki milan'da rivaldo futbolu birakmis gibi konusuyor. olimpiakos'da yaptigi harika maclardan neden bahsetmemis? ya da bu adamin 40'ina kadar hala nasil catir catir futbol oynadigindan?

    figo peak noktasina barcelona'da ulasti, real madrid'de daha cok ogretici gibi takildi, hic bir zaman barcelona performansinin yanina yaklasamadi. real madrid aptal mi peki? ya da inter? real'den sonra inter de aldi figo'yu. belki hatirlamaz cogu kisi ancak balotelli figo'nun yedegiydi ilk ciktiginda ve kanat oynardi figo'nun mevkisinde. dedigim gibi oyuncudan almak istedigin onemlidir, figo peak noktasinda veya yakinlarinda oldugu icin satin alinmadi inter'e, takima ve futbola katabilecekleri icin alindi. sneijder de bu nedenle alindi ancak suan icin bizim ne sneijder'den bir seyler alabilecek takimimiz var ne de futbol oynamaya istekli bir ruh halimiz. drogba icin " bu adam oynuyor, sneijder niye oynamiyor" diyenler de gordum. bu drogba'nin oynayan hali oldugunu dusunuyorsaniz drogba'nin eski maclarini tekrar izleyin derim. ayrica drogba'da ogretici rolune bir turlu burunemedi. cunku yaninda sozunu dinleyecek ve ondan bir sey almak isteyen/isteyecek bir futbolcu yok. (belki bruma bu kisi olabilir) ayrica drogba da bu sene kendini ispat etmek ister gibi pas vermeyi birakip ceza sahasi icinde yakaladigi ender ayagina pasi kendisi degerlendirmeye calisiyor. yani takima katkisi istatistiki olarak iyi olabilir ama takim kimyasi icin o da iyi seyler vermiyor.

    kisacasi ugur meleke analitik bir yazi yaziyormus gibi gorunum isguzarlik yapmistir. rivaldo gitmeden onceki sene takimi karistirmis, zaten dususte olan barcelona'ya bencilligiyle daha da buyuk darbe vurmustur. sakatliklar oynamadigi maclar da cabasi.

    son not da barcelona'nin onu gonderme sebebine. barcelona istatistik kasan ve kendine oynayan bir oyuncu yerine sistemini yenilemeye gitti. rivaldo bu nedenle takimdan gonderildi. bunun arkasindaki karar da cruyff'a aittir. ertesi sene de rijkard geldi ve hepimizi nasil bir degisime girdiklerini biliyoruz. simdi, sizler sneijder ve drogba'nin istatistik kasip sene sonunda sampiyonluk yarisinda olmamizi ama onlar gittikten sonra bir enkaz kalmasini mi tercih edersiniz (lucescu takimlari boyle olmaya mahkumdur) yoksa barcelona gibi takim olarak bir sey basarmayi mi? benim burak'a kizip sneijder'in arkasinda durmamdaki tek sebep bu. elimizde bir futbol takimi bile yokken sneijder'e kizmak anlamsiz geliyor ve takim futbol oynamasi gerekirken tek amaci defans arkasina kosu yapmak olan bir santrafor butun takimin daha cok yorulmasini ve surekli defansta kalmasina sebebiyet veriyor. bu nedenle burak'a gol atamadigi icin degil, hala takim oyununa hicbir sey katmadigi icin kizginim

    takimimiz bir gun paslasip futbol oynamaya baslarsa ve sneijder pas vermekten aciz isler yaparsa o zaman sneijder'in resmini taksim meydanin hep beraber yakar sonra da tirmik ve mesalelerle evini basariz. ancak suan ugur meleke gibi adamlarin "self satisfastion"lari icin malzeme olmasina izin veremeyiz.

    bu yaziyi universiteye gitmis herhangi bir spor yazari yazabilir, isguzarlik dolu, hatalarla dolu. eger gercekten iyi yazarsa sneijder'in pozisyon gorevlerini yazsin antrenorlere danismadan. sahada yaptiklarinin sebeplerini ve sonuclarini yazsin. hadi bunu da gectim, gercekten futboldan anliyorsa galatasaray'in yaptigi hucum setlerinden herhangi birini yazsin. simdikine gerek yok, gecen senenin ikinci yarisindan itibaren. zaten bunu yazabilecek adam olsa senijder'in bahsedilen yerde oynamadigini biliyor olurdu ya da bahsedilen gorevlere sahip olmadigini.

    size kucuk bir ipucu, galasataray'daki en buyuk sorunun ve selcuk'la sneijder'in neden etkisiz oldugunu anlamak istiyorsaniz en cok top alan ve en cok pas atan kisiye bakin. bu seneki lider kisilere (ilk 3deki kisilere) bakin. sorun kisi degil bu arada, onun oynadigi mevki. detayli cevap icin mesaj atabilirsiniz, herkesi bilgilendirmek isterim. ugur meleke gibi futboldan uzaklasmis, soruna daha cok sorunla kosan kisilerden ve ozellikle daha galatasaray'in eksikliklerini bile bilmeden futbolcu bazli galatasaray formasi giyen adamlara sadiranlardan biktim. belki bir kac kisiye faydam dokunur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın