resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 858
    bir futbol takımı kurmak, maça çıkmak, iyi skorlar elde etmek her spor kulübünün bir şekilde gerçeklestirilebileceği hadiselerdir. önemli olan ise uzun yıllar boyunca ayakta kalmış camianın kendine özgü değerleri üretip, onlara sahip çıkarak ortak bir kültür oluşturacak şekilde harmanlayabilmesidir.

    galatasaray spor kulübü metin oktay'i transfer ettiği dönemde ülke çapında bir lise kulübü olarak görülüyordu. hatta lise olmasına rağmen üniversite muamelesi görüyor, ne yapsalar elittir gözüyle bakılıyordu. çoğu insan tarafından erişilmez bir yere konumlandırılmış ve diğer kulüplere yakınlık hissetmelerine neden olmuştu. bu söylediklerim, muhafazakar, içine kapanık, dahil olması zor görülen kulübün bu önyargıyı kırarak istanbul'dan çıkıp ülke çapında büyük kitlelere ulaşmasında çok büyük bir engeldi.

    işte böylesine bir zamanda izmir'den gelen metin oktay bu zincirlerin kırılmasına yardımcı olmuştur. anadolu ve tüm türk halkına onların da galatasaray gibi bir camianin parçası olabileceklerini göstermiştir. kulağa ukalaca gelmesi olası ama benim asıl derdim metin oktay'ın liseye sıkışmış camiamızda nasıl bir rol üstlendiğini göstermek. inkar edilemez bir nokta vardir ki metin oktay çoğu liseliden daha fazlasını katmıştır galatasaray'a.

    bu yüzden galatasaray resmi sitesi bir derbi öncesi sitesine "sahada 11 metin" diye kapak yapıyor ve bu yüzden camianın taraftari "çıkın metin gibi oynayın" diyor. hatta drogba gibi bir dünya yıldızının metin oktay gibi elini göğsüne götürmesine neden oluyor. bugün turkiye'de sari kırmızı renklere sahip birçok futbol kulübü var. ama bunlardan yalnız bir tanesinde metin oktay vardı. seyretme fırsatım olmadı fakat oynadığı futbol ve attığı gollerden öte bakış açımıza ve camiamıza kattıkları nedeniyle büyük saygı duyuyorum kendisine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın