2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 1.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 6
  • 306
    doğu alt tribünün pegasus tarafına yakın olan kısmından (110. blok) kombinem var. ankara'da yaşıyorum ancak iç sahadaki maçların hemen hemen hepsine gidip gelmeye çalışıyorum. kiralık kombineci veya bu maça özel bilet alıp gelmediğimi baştan söyleyeyim de arena'daki tribünün hemen hemen her halini görmüş olduğum anlaşılsın.

    sahadaki oyunla ilgili yazılacak her şey yazılmış. tekrar aynı şeyleri bahsetmek istemiyorum. kombinemin nereden olduğunu söyledim çünkü hem bütün stadın genel olarak verdiği reaksiyonlara hem de maç sırasında söylenecek besteler konusunda insiyatif alan pegasus'u takip edebiliyorum.

    koreografi çok, çok iyiydi. hazırlayan arkadaşlara hakkaten helal olsun. her ne kadar hepsi ultraslan adı altında toplansa ve bundan memnun olsa da, taraftarın genelinin hoşlanmadığı tayfa'nın aslında bu tarz çalışmalarda fazla bir görev almadığını biliyoruz. ağırlıklı olarak koreografileri üni'deki mühendislik ve mimarlık öğrencileri hazırlıyor.

    tekrar maçtaki tribün performansına dönersek... ilk 30 dakikada takımımızın oynadığı futbolun da etkisiyle tribün gayet iyi ve etkiliydi. top bizim ayağımızdayken daha önce takıma gol attırdığı görülen * besteler söylüyor, top madrid'in ayağına geçtiğinde ise inanılmaz bir ıslığa başlıyorduk. bu ıslık sırasında pegasus genel olarak beste söylemeye devam ediyor çünkü pegasus'taki tribün akışını yönlendiren insanların sette maça arkası dönük olduğu için sahada ne olup bittiğini fark edemiyorlar. yine de çoğunlukla ıslıklara katılıyorlar.

    sonra malum, ilk golü yedik. tribün performansı haliyle düştü ancak sıradan bir maçtakinden kötü değildi. ilk yarının nasıl bittiğini anlamadan ikinci yarı başladı. bizim tribünün kötü bir huyu var, stadımızdaki üst düzey fasiliteler yüzünden işte sosislisi olsun bilmem nesi olsun ki ben bu tarz şeylere uyuz olurum - uyuz oluyorsan doğu'da ne işin var lan da demeyin zira ultraslan'dan kombine almaya çalışanların halini gördük, ikinci yarının başladığını fark etmiyoruz bile. herkes oturuyor, bir hava olmuyor. özellikle geride kapattığımız ilk yarılardan sonra takımın morale ihtiyacı oluyor ama biz uyuyor oluyoruz o sırada. aynen böyle bir ikinci yarıya başladık sonra yemeye devam ettik.

    3. golden sonra yavaş yavaş tribünler boşalmaya başladı ki futbolda en nefret ettiğim şeylerden biri olabilir bu. düpedüz saygısızlıktır sahadakilere. evet son yarım saatte takım, acizliğinden yemedi o kadar golü, evet yeme sebebi olan konsantrasyon eksikliğini taraftara saygısızlık olarak da görebilirsiniz ama olmaz arkadaş, bırakıp nereye gidiyorsun lan takımı? o sırada pegasus ölüm varmış korku varmış'a döndü, diğer tribünler de sustu izledi. stadın boşaldığını görünce siktirin gidin şeklinde küfürler başladı ki ben de içimden söyledim aynı küfürleri hak veriyorum ama o küfürleri edenlerin birçoğu aslında stattan çıkanların 1-2 hafta önce protestolar yüzünden tartışma yaşadıkları insanlar olduklarını düşünüyorlar, sıkıntı o.

    artık iş iyice çığrından çıkınca pegasus sikerim maçını deyip beşiktaş'a sövmeye başladı. pegasus üst yuhaladı, orada da bir tartışma oldu. bütün stattan tepki gelince sustular zaten. öylece bitirdik.

    en ön sırada değil kombinem ama tribünün yarısı boşaldığında ben de en öne geçtim, bale'a küfrederek öç almaya çalıştım kendimce. napayım?

    not: bu arada yanımda oturan ve oyuncular ıslıklandığında falan çok kızdığını söyleyen dayı da bastı gitti 3. golden sonra. onun da aq.
App Store'dan indirin Google Play'den alın