• 1
    futbolcusuna küfür eden taraftar, kendi takımını yuhalayan taraftar ile aynı familya olan taraftar tipi.

    maç esnasında beklenmedik anda çok basit hata yapan futbolcuya "aaaa", "oooo", "uuuu", gibi tepki göstermek de rezilliktir ama anlık tepki olduğu için bilinçli bir şekilde yapılan yuhalamanın yanında çok masum kalır.

    genelde fenerbahçe taraftarları arasında gördüğümüz ve eleştirdiğimiz, dalga geçtiğimiz bu insanlar, maalesef galatasaray taraftarları arasında da azımsanmayacak kadar vardır.

    bu taraftar modeli başarıya endekslidir, futbolcusu her zaman çok iyi oynamalıdır ve anasının karnından maradona olarak doğmalıdır. böyle özellikleri yoksa da tribünlere oynayan, rakiple-hakemle uğraşan bir futbolcu olmalıdır ki kötü oynasa bile alkışlansın.

    bu taraftar modeli, altyapıdan çıkan kendi futbolcusunu yuhalar, 2 dk sonra oyundan çıkan rakip futbolcuyu utanmadan alkışlar.
    (14 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçı, dk 62 emre çolak'ın oyundan çıkması, dk 64 milan baros'un oyundan çıkması)*

    bu taraftar modeli, henüz takıma yeni katılan, 19 yaşındaki bruma'yı ilk kez oyuna girdiğinde çoşkuyla, alkışlar eşliğinde karşılarken kendi bruması'nı oyundan çıkarken yuhalar.*

    kardeşim, hamit kötü oynayabilir, sabri kötü oynayabilir, hakan balta, emre çolak, amrabat kötü oynayabilir. adamın oyununu beğenmiyorsan alkışlamazsın, ben kötü oynasa da* alkışlarım hamit'i, amrabat'ı, emre'yi. istemiyorsan sen alkışlamak zorunda değilsin, alkışlamayarak tepki gösterebilirsin ama galatasaray futbolcusuna küfür edersen, onu yuhalarsan ayıp edersin.

    bu eylemi yapan taraftarlar "o da çıksın adam gibi oynasın kardeşim, o kadar para alıyor, altında en kral araba var, güveni boşa çıkarmasın" gibi bir kafaya sahiptirler.

    hayranlıkla baktığımız "avrupa'daki futbolcular" kötü oynadıkları zaman taraftarları yuhaladığı için bu kadar iyi oynuyorlar dimi? mesela 3 gün sonra ali sami yen'e gelince alkışlayacağın gareth bale var ya, işte o bale emre çolak yaşındayken kötü oynadığı maçlarda taraftarları onu yuhalamış zamanında, o da hırs yapıp daha çok çalışmış, taraftarın tepkisiyle gaza gelip gece gündüz idman yapmış ve sonunda bugünlere gelmiş. sen 3 gün sonra o kadar para basıp aldığın biletle gidip o adamı canlı canlı seyredeceksin, hatta belki telefonunla fotoğraflarını çekeceksin. bak işte zamanında southampton, tottenham taraftarları kötü oynadığı maçlarda bu herifi yuhalamasaydı bunları yapabilecek miydin?

    sen bildiğini yapmaya devam et güzel kardeşim, emre çolak'ı ıslıkla, gaza gelip daha çok çalışsın. amrabat ayağının altından top kaçırınca ana avrat küfür et belki iki pozisyon sonra peş peşe pas hatası yapmak yerine röveşatayla gol falan atar. çocukken seni baban hata yapınca dövdüğü için bu kadar süper bir insan olmuş olabilirsin mesela.

    emre çolak'ı bale ile kıyasladığım sanılmasın. daha açıklayıcı bir örnek olması için mesut özil'in galatasaray'da futbola başladığını hayal edin mesela. mesut özil 20 yaşında ve bu taraftarın karşısında...
App Store'dan indirin Google Play'den alın