• 16650
    solan umutlarımızın yeşerdiği bir karşılaşma izledik dün gece... 2014 dünya kupası elemeleri'ne büyük umutlarla başlamıştık, hayallerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. ay-yıldızlı ekibimizin bu galibiyete gerçekten çok ihtiyacı vardı. romanya deplasmanında fatih terim ve öğrencileri alınlarının akıyla muhteşem bir galibiyet almayı başardı. tüm futbolcuları ve teknik ekibi can-ı gönülden kutluyorum.
    fakat yine de insan düşünmeden edemiyor; ay-yıldızlılarımız, dün gece çok iyi bir futbol ortaya koydular. peki akıllar daha önce neredeydi? bu takım neden daha önce bu kapasiteye çıkamadı? zaten bu hırsı ve oyunu önceki maçlarda görebilsek, bu gruptan rahatlıkla 2. olarak çıkardık. ancak yine de bunları bir kenara bırakmak gerekiyor. çünkü futbolda geriye bakmanın hiçbir faydası yok. her zaman ileriye bakmamız lazım.
    maça gelecek olursak... dün geceki zaferde ilk olarak göze çarpan şey; fatih terim faktörü. deneyimli çalıştırıcı çok akıllı bir taktik uyguladı. zaten bunu yapabilecek ender insanlardan biriydi. iyi taktiğe bir de terim'in motivasyonu artırıcı etkisi eklenince futbolculardaki performans sıçraması çok bariz şekilde görüldü.
    terim'in oyun düzeni içerisinde selçuk inan ve mehmet topal, maçın kazanılmasındaki en etkili isimler oldular. selçuk da mehmet de ön liberoda nasıl oynanmasını gerektiğini adeta ders vererek gösterdiler. burak yılmaz oyunun içinde çok da etkili gözükmedi ancak her zaman ihtiyaç duyulan bir golcü olduğunu bir kez daha gösterdi. romanya defansının arasında zaman zaman kaybolmasına rağmen beklenmedik bir anda çıktı ve golünü atarak milliler'i öne geçirdi, farkını gösterdi. arda turan'a gelince... çok dinamik ve tam da milli takım'ı ihtiyaç duyduğu karakterde bir futbolcu. fizik olarak ispanya'da kendisi geliştirmiş, çok güçlü... sol kanatta caner ile birlikte çok başarılı işler yaptılar. ancak arda'nın sonuca yönelik oynaması ve skora katkı yapacak hamlelerde bulunması lazım.
    son olarak gökhan gönül için ayrı bir parantez açmak istiyorum. önünde oynayan gökhan töre, romanya karşısında pek de etkili bir görüntü çizemedi. ancak gökhan gönül o kadar iyi bir performans ortaya koydu ki hem kendi işini yaptı hem de töre'nin açıklarını kapattı.
    2014 dünya kupası için umutlarımız devam ediyor. evet, elemelere çok kötü başlamış olabiliriz ancak biz; zora geldiğimizde başarırız. bu hep böyle olmuştur. umarım yine böyle olur. bence milliler, grubu ikinci olarak tamamlayıp play-off'a kalacaktır. dün akşam oynanan futboldan sonra bir çok kişinin de benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum...

    sergen yalçın
App Store'dan indirin Google Play'den alın