• 53
    formattan ve puan durumundan biraz bahsederek amme hizmeti yapmaya gerek duyduğum turnuva.

    şimdi öncelikle avrupa'dan 13 takım katılacak. bu 13 takım şu şekilde belirleniyor.

    9 grubun 1.'leri direk katılıyor.

    9 grubun 2.'leri arasında bir puan durumu oluşturuluyor ve puan durumuna göre en kötü olan takım eleniyor. bu puan durumu oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. 9 gruptan bir tanesi 5 takımlı olduğu için adil olması açısından diğer 8 tane 6 takımlı grubun ikincilerinin puanı ve averajından grubun son takımla oynadığı maçlar çıkarılıyor. (örn: biz grubu ikinci bitirdik, en iyi ikincilerin belirleneceği puan durumuna andorra maçlarımız çıkarılmış bir şekilde sahip olduğumuz puan ve averaj ile dahil olacağız)

    şu anki en iyi ikinciler puan durumuna göre grubunda 2. olan norveç dışarıda görünüyor. tabi ki daha oynanacak 3 maç var. önceki dünya kupası elemelerinde ne tesadüftür ki yine norveç en iyi ikinciler puan durumunda toplamda 10 puanla dışarıda kalmış. norveç şu anda grubunda 11 puana sahip. sonuncu takımdan 6 puan almış. bu 6 puan çıkarılınca geriye 5 puanı kalıyor. geri kalan 3 maçı kazansa toplamda 14 puanı alıyor ama bence 3'ünü kazanması çok zor.

    milli takımın son 3 maçını kazandığını farz edelim. şu anda puanımız andorra maçlarını çıkarınca 4 oluyor. 9 puan daha ekleyelim 13 olur. norveç'in geri kalan maçlarda 1 beraberlik alması durumunda bizim altımızda kalacak. niye hep norveç'ten örnek veriyorum? çünkü şu anda en iyi 2.ler sıralamasında 9. sırada ve grup ikinciliği için izlanda ve arnavutluk ile çekişiyor. sanki o grubu norveç 2. tamamlar gibi geliyor. tabi bir sürpriz olmazsa.

    en iyi ikinciler sıralaması için bu linkteki puan durumunda en alt bölümde bakabilirsiniz.

    http://www.canliskor.com/...b5Fzk/#table;overall

    şimdi bizim takımın durumuna gelelim.

    grupta 10 puanla 4. sıradayız an itibariyle. ama averajımız +5. romanya'nın averajı ise +3. salı günü romanyayı yenmemiz durumunda bizim averajımız artacak romanya'nınki ise düşecek. farz edelim ki 1 farkla galip geldik. bizim averajımız +6 olurken romanya +2'ye gerileyecek. bizim romanya'yı yenmemiz durumunda macarların da hollanda deplasmanında galip gelemeyeceğini düşünürsek 2. sıraya yükselmiş olacağız.

    romanya ile aramızda 4 gol averajı fark olacak. romanya'nın son 2 maçı içerde estonya ve deplasmanda andorra maçları. 2'sini de kazanmaları çok yüksek ihtimal. ne kadar farklı galip gelecekleri çok ama çok önemli. bu farklar bu iki takım arasındaki sıralamayı belirleyecek.

    tabi bunların hepsini bizim romanya'yı yenmemiz durumunda ve bizim estonya ile hollanda'yı, romanya'nın da estonya ile andorra'yı yenme ihtimalleri düşünerek yazdım. olur da iki takımdan biri herhangi bir maçta puan kaybedecek olursa zaten hesaplar çok daha net olur.

    bizim takımın kalan 3 maçı kazanması şart. bu kesin. romanya'yı deplasmanda yendik mi kendi göbek bağımızı kendimiz keseriz. en kötü ihtimalle estonya ve hollanda'yı 1'er farkla yensek en kötü +8 averajımız olur. o zaman da romanya'nın andorra'ya gol yağdırmamasını bekleyeceğiz.

    romanya'nın macaristan'ı yenmesi iyi oldu da 3 fark çok çok kötü oldu. hollanda, romanya ile oynadığı maçları 4-0 ve 4-1 kazandı. bu maçlar daha makul skorlarla bitseydi zaten çoktan havluyu atmıştık. sadece bu 2 maçtan -7 averaj yemiş adamlar.

    neyse salı günü her şey belli olacak.

    not: yanlışım varsa uyarın beraber düzeltelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın