• 99
    geçen yıla oranla çok daha zor bir gruba düştüğümüz kura çekimi. açıkçası ben juventus'tan real madrid'e göre çok daha fazla çekiniyorum. şike sürecini atlattıktan sonra çok iyi bir yapılanmaya girdiler ve şu an serie a'yı domine etmiş durumdalar. 3-5-2'yi harikulade oynuyorlar. zaten taş gibi olan bonucci, barzagli, chiellinili defans hattına bir de angelo ogbonna'yı eklediler. orta sahalarında da söylemeye pek de gerek yok ama pirlo gibi bir maestro var. asamoah, isla, pogba, vidal, marchisio gibi oyuncular var. görece yetersiz forvetlerine de tevez ve llorente'yi takviye ettiler. yeni sezona süper kupada 4-0'lık lazio ve ligde 1-0'lık sampdoria galibiyetiyle başladılar.

    real madrid'i ise geçen yıldan tanıyoruz zaten. geçen yıl çeyrek finale gelene kadar bernabeu'da kalesini hiç gole kapatamayan madrid'e karşı gol atamamamız büyük şanssızlıktı ancak grup aşamalarında gol atmak bir şey ifade etmeyecek çünkü puan almak zorundasınız. kadrolarını söylemeye gerek yok üstüne bir de büyük ihtimalle bale'i ekleyecekler kadroya. isco ve illarramendi, carvajal, casemiro bu yılki resmileşen transferleri.

    son olarak kopenhag'a gelirsek 2012-2013 sezonunun danimarka şampiyonu. geçtiğimiz sezon 3. ön eleme turunda club brugge'u eleyerek play off'ta lille'in rakibi oldular lille'e elenerek avrupa ligi'ne katıldılar. steaua bükreş, stuttgart, molde'nin olduğu grupta 3. olarak avrupa ligi'ne veda etmişlerdi. geçen sezon en golcü oyuncuları andreas cornelius'u 7.5 milyon pound'a cardiff city'e, bryan oviedo'yu da 5 milyon pound'a everton satarak kadro açısından güç kaybettiklerini söyleyebiliriz. bu sezonki en değerli oyuncuları 3 milyon euro'yla brezilyalı claudemir domingues de souza olarak görülüyor. 6 haftası geride kalan danimarka liginde henüz galibiyetleri yok. 12 takımlı ligde 3 puanla 11. sıradalar.

    ilk maçın madrid'le içerde olması bence güzel. puanla başlamak çok önemli. mağlup olursak sonraki maçta da juventus deplasmanına gideceğiz ki orda da işimiz çok zor. ilk iki maçta elde edilen puanın 0 olması geçen yılı akıllara getirecektir. kopenhag'dan 6 puan almamız şart ama kesinlikle garanti değil. önceki yıllara baktım galatasaray'ın 3. ve 4. torba takımlarına karşı iki maçta 6 puanı yok. diyebilirsiniz ki o galatasaray'la şimdiki galatasaray aynı değil kopenhag'ın şu anki durumu güçsüz ama ne olacağı hiç belli olmuyor. örneğin: (bkz: 23 ekim 2012 galatasaray cfr cluj maçı)

    kabaca, fikstüre göre en kötü ihtimalleri varsayarak bir hesap yaparsam:

    real madrid - 1
    juventus - 0
    kopenhag - 3
    kopenhag - * 1
    real madrid - 0
    juventus - 1

    6 puanla avrupa ligi'ne gideriz sanırım. şunu da unutmayalım ki takım büyük maçlara çok farklı şekilde hazırlanıp öyle oynuyor. dileğimiz gruptan çıkabilmek tabi ki. biz yine de hedefi yüksek tutalım. vaktim olduğu bir sırada gruptaki takımlarla ilgili daha geniş çaplı istatistiksel analiz yapmaya çalışacağım.

    son söz:

    (bkz: cimbom başı dik yürür)
App Store'dan indirin Google Play'den alın