• 2760
    tarih resmem tekerrur ediyor benim gozumde. bilmiyorum sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz ancak fenerbahce`nin su anki yonetilis bicimi ve yoneten kisilerin bulundugu mevkiler* ulkemizde futbolun ilk buyumeye basladigi donemlerdeki ates gunes olayinda ankara`nin hukumete bagli bir spor kulubu kurmak ve yonetmek amaciyla paralel.. bilirsiniz ki o yillarda futbol istanbul kontrolu altindaydi* ve ankara yonetiminin bu konuda duydugu rahatsizlik sonucu ates gunes kulubu yonetimi degistirilmis ve kulp meclise bagli hale gelmisti. ulke icerisinde sansasyonel transferler yapilmis ve bugunun arap sermayesi gibi para ile basari saglanmaya calisilmistir. bu cabalar basarili olmus ve gunes spor o donemde sampiyonluklar ilan ederek basarili sezonlara imza atmisti. ancak zamanla spora ve ozellikle gunes spor`a yapilan destek azaldikca kulup bir anda parcalanma evresine girmis ve sonup gitmistir.

    bugunde ayni seyler turk futbolu ve ozellikle fenerbahce kulubu uzerinden gerceklestiriliyor. fenerbahceli bir basbakan kulubu istedigi gibi yonetiyor ve kulup baskanligini kendi soyledigi isme vermesi bekleniyor. futbol federasyonu icinde aynisi gecerli degil mi? yildirim demirorenin secildigi kongrede hersey ayan beyan ortadaydi. bugunde iktidarin futbolu yonettigini kimse ikna etmeyecektir sanirim.

    demem o ki fenerbahce kulubu gunes sporun yasadigi kacinilmaz sona hizli adimlarla ilerliyor. kulup ekonomik ve psikolojik olarak yipranmis vaziyette. zamaninda 4 buyuk olarak tabir edilen takimlardan trabzonspor bugun tam bir anadolu takimi ve ne buyuklugu kaldi ne baska bir artisi, besiktas siradan bir takim olma yolunda hizli adimlarla ilerliyor ve ardindan fenerbahce muthis bir cokus icerisinde ve sona dogru gidiyor. zamanin koklu ekiplerinden goztepe ve altay gibi bir sonla karsilasmalari muhteme. sonucta ekonomik yapilari ne kadar guclu gorunsede avrupada oynamadan saglam para kazanilmadan senelerdir harcanan hayvan gibi paralar ve onumuzdeki yillarda da kazanilamayacak paralar goz onune alinirsa teorim o kadarda havada degil gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın