• 53
    galatasaray sözlüğün en değerli yazarlarından biri, ne var ki kendisi uzun zamandır sözlüğe yazmamakta ve sevenlerini üzmektedir.

    normalde geri dönmesi için isteğimi özelden bildirmiştim, nick altına da yazmıştım. sözlükte takılırken sık sık aklıma gelir, gözlerim onun entrylerini arar ama her seferinde gelip nick altına yazmam. sonuçta yazıp yazmamak onun kararıdır, saygı duyarım.

    bu sefer nick altına yazmamın sebebi tamamen tesadüf eseri oldu. şöyle ki;

    malum şu sıralar erman kılıç başlığı altında saçma sapan bir tartışma dönmekte. kedi canını yediğim bir zat erman kılıç'a aklın-vicdanın kabul etmeyeceği şekilde sallamış, diğer yazarlar da onu ciddiye alıp vermiş veriştirmiş, hala da hem erman kılıç başlığı, hem de o şahsın başlığı sol frame'de zortlayıp duruyor. bu durumdan rahatsız olup, "ulan adamın yazdığının elle tutulur tarafı yok, bu yazı silinse, hem tadımız kaçmasa, hem de hakkında gereksiz muhabbetler dönmese" diye düşünürken prosedüre uygun şekilde silinmesini talep etmek için sözlük anayasasına göz atmaya başladım. sanki "galatasaray futbolcusuna hakaret etmek" gibi bir madde hatırlıyordum. sonuçta ben "futbolcuya hakaret edildiğini düşünüyorum, kurallara uygun olarak silinmesini talep ederim, ister silinir ister silinmez" mantığındayım. neyse ben "anayasa, sözlük kuralları.." gibi sayfalarda dolaşırken, içinde bulunduğumuz saçma sapan durumun çözümünü sözlük kuralları içinde ararken mturhan kişisinin bir entry'sine denk geldim, aradığım cevap tam olarak o entry içinde gizliydi.

    mturhan şöyle bir teklifte bulunmuş zamanında:
    --- alıntı ---
    aşırı ofsayt alınan bir yazı.
    örneğin belki 100 veya 200 ofsayt almış bir yazı otomatik silinse faydalı olabilir. şayet moderasyon yazı içeriğini faydalı bulursa canlandırma imkanı olabilir.
    --- alıntı ---
    (bkz: #815959)

    normal şartlarda ne kadar demokratik olduğu tartışılır ama yazar olmak için ilk şartın "galatasaraylı olmak" olduğu bir sözlüğün demokrasisine çok uygun bir kural bence. sonuçta biz burada ortak değerleri savunuyoruz. bu sözlükte nasıl ki fenerbahçelilerin, beşiktaşlıların yeri yoksa, galatasaray futbolcusuna hakaret edenlerin, onu aşağılayanların da yeri olmamalı. en azından öyle entrylerin anında silindiği bir mekanizma olmalı.

    bu vesileyle hem bu öneriyi tekrar gündeme getirmiş olayım, hem de mturhan'a tekrardan "geri dön" çağrısı yapmış olayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın