• 57
    orta okuldaydım. brezilya maçı günü gelmişti ve sabah sınavım vardı. o turnuvada türkiye saatiyle maçlar sabah saatlerine tekabül ediyordu. sınavdan sonra okuldan maç için çıkacaktım kafaya koymuştum fakat izin çıkmadı. bende bir kaç arkadaşımı toplayıp kaçtım. okulum evime yürüme mesafesindeydi ama biz koşuyorduk. zaten maçın neredeyse yarısını kaçırmıştık ve skordan haberimiz yoktu. rakip brezilyaydı. aklımdan brezilya gol olup yağmıştır şimdi" fikrini atmaya çalışıyordum eve koşarken.

    bir şey oldu. bir gürültü, sanki bomba patlamıştı. sanki sur üflenmişti de kıyamet kopuyordu. yerin titrediğini hissettim. yaşadığım muhitteki binalar adeta titredi. ben böyle bir gürültü bir daha hiç duymadım. koşu hızım arttı çünkü bu sesin bizim gol attığımız anlamına geldiği fikri içimi kasıp kavuruyodu. koşarken bir kaç kere ard arda yer takılıp tökezlediğim hatırlıyorum heyecandan.

    ve sonunda eve ulaştım. ilk yarı bitmek üzereydi ve evet..öndeydik. yıldızlar karması brezilyaya gol atmıştık. golü gösterdi kanal. yıldıray'ın müthiş pası hasan şaşın sol ayağıyla müthiş borusu ve sonra son derece sakin, hasan'lık olmayan gol sevinci..o burnunu çekişi..daha sonra hakan şükürün sakince gelip ona sarılması. ayı alpay'ın üstlerine çıkıp tribüne yumruk uzatması.. evin içinde arkadaşlarımla yuvarlanıyorduk.

    o maçı kaybettik ama milli takımımızın efsaneleşeceği turnuva benim için böyle başlamıştı. şimdi de brezilya'da ki 2014 dünya kupası'na gidemeyecek olmamız bana kan ağlatıyor. bunun sorumluları kimse inşallah derhal arınırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın