• 16143
    (gbkz: oğlunuz maçın adamı seçildi. nasıl değerlendiriyorsunuz bu başarısını? )
    - ben şuradan başlayayım... geçen sene yine bu zamanlar süper kupa maçı vardı. ardından milli maçlar vardı, mert’in çok eleştirildiği bir dönemdi. alaattin abi (metin) ile konuştuk, çok güzel bir röportaj yapmıştı. ben orada “asla arkana bakma oğlum” demiştim. ordan başlayalım. gerçekten ‘asla arkana bakma’ dedim, futbolda dün yoktur yarın vardır, gelecek vardır. mert bunların altından hocalarının da katkısıyla kalktı. özellikle şunun altını çiziyorum aile, yani ahlaki değerlerine sahip çıkarak bunun altından kalkmasını bildi, profesyonlece bunu iyi yaptı.

    (gbkz: peki bu formuyla neler yapabilir?)
    - artık geleceğe daha emin, daha güvenli adımlarla gittiğini düşünüyorum. başaracaktır.
    sizce mert’in sürekli ilk 11’de oynaması mümkün mü?
    - elbette ki sürekli 11’de oynamasını isterim, gönlüm bundan yana. babası olarak sürekli oynamasını arzu ederim.

    (gbkz: g.saraylılar tebrik yarışına girdi, aysal alkışladı hatta. nasıl karşıladınız bunu? )
    - ünal aysal başkan sağolsun... tabii ben maçta idim. sizlerin görmediği olaylar da vardı. maçın içinde drogba, sneijder, maç sonu g.saray kaleci antrenörü taffarel, teknik adamlar, muslera, hepsi tek tek tebrik etti. baba olarak rakipten bu kadar insanın tebrik etmesi mert’in işini çok iyi yaptığının göstergesi, inanılmaz derece gurur duydum. oğluma bugüne kadar emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

    (gbkz: peki yerli kaleciler yeterince şans buluyor mu? )
    - geçen sene süper lig’de 18 takımın 12 tanesinde yabancı kaleci vardı. bu hoyratlık görmezlikten geliniyordu. türk kalecilerin şans verildiği zaman büyük başarı gösteriyor. yeter ki bizim türk kalecilerimize şans verilsin. mert gibi çok kalecinin çıkacağına inanıyorum. schumacher, cladio taffarel gibi kendi milli takımlarında oynayan yabancıların başımızın üstünde yeri var ama diğerleri yabancı çöplüğü haline getiriyor. acı bir bilanço. bu beni çok üzüyor.”

    mert günok’un babası mahir günok
App Store'dan indirin Google Play'den alın