• 99
    bu yaşıma kadar "fark atacağız", "kesin alırız", "kadro kalitesi, oyun anlayışı v.s yönünden çok üstünüz" gibi söylevlerin olduğu hiçbir fenebahçe maçını kazandığımızı anımsamam. "fenerbahçe balı" diyoruz, "hakem doğradı" diyoruz, bir şey buluyoruz ve gene fenerbahçe taraftarlarının salak salak alaycı bakışlarıyla muhatap oluyoruz. iki takım arasında en bariz fark [oyuncu kalitesi, maçı domine etme, yedek kulübesinin kalitesi v.s] uefa kupasını aldığımız seneydi ve o sene ali sami yen'deki maçı hala unutamam. bu yüzdendir ki "fark" sözünden nefret ediyorum. umarım bu maç bizim için milat olur ve makus talihimizi yeneriz. çünkü bu defa uefa kupasını aldığımızdan daha da güçlüyüz.

    maç için öngörüme gelince: şu an en büyük sorun hangi yabancının tribünde olacağı. muslera, eboue, chedjou, snejder ve drogba'nın oynamama ihtimali yok. geriye amrabat ve melo kalıyor. bu maçın özelinde fatih terim için 2 durum söz konusu: ya gökhan gönül'ün yokluğunda o bölgede oynayan mehmet topuz'un zaaflarından faydalanıp amrabat ile başlayacak [bu durumda melo tribünde, ceyhun melo'nun yerinde olacak] ya da riske almadan orta saha direncini önemseyip melo ile başlayacak ve sol kanatta emre çolak ya da hazırlık maçlarında hiç oynatmadığı erman olacak. fatih terim'in hemen her derbide sürpriz yaptığını düşünürsek kontrollü oyun yerine çabuk sonuca gitmeyi tercih edip melo yerine amrabat ile başlayacağını düşünüyorum nedense. özellikle arsenal maçında ceyhun'un da verimli olması terim'in gözünü boyamış olabilir.

    fenerbahçe'nin ataklarını en zayıf bölgemiz olan sol taraftan gerçekleştireceğini düşünürsek kuyt'ın saha-içi tutumu çok önemli. fatih terim'in emmanuel petit için verdiği tavsiyeleri kuyt için de söyleyeceğini düşünüyorum, tek fark ile: "kuyt kendini yere atar"ı ekleyerek. zaten penaltı çalmayı seven bülent yıldırım için kuyt-hakan balta ikilisi bulunmaz fırsat olabilir. bunların dışında alves-drogba karşılaşması sinir harbi şeklinde geçmesi muhtemel. ayrıca çok fazla frikik ve yan top kazanacağımızı düşünüyorum. zira hem kadlec hem de mehmet topuz ağır ve savunma yönü çok iyi olmayan oyuncular. bu durumda hava toplarında gayet başarılı olan chedjou'ya iddaa'da "gol atar" bahisine verilen 7 oran çok cazip deyip nostradamus'a da öykünelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın