• 16014
    “ibrahim kutluay ve hatta hidayet türkoğlu bile yeri geldi kadroya alınmadı. serkan beni 1982’lerde kalmakla suçladı, onu dışarıda bıraktım. iki yıldır merhaba bile demeyen bir oyuncuyu neden çağırayım ki? 17 yaşından bu yana milli takımda olan bir oyuncu cenk. onu oynatmak için ibrahim kutluay’ı kestim. oynayacağın bir takıma git dedim. ama o 400 bin dolar almak için kenarda oturmayı seçti. geçen yıl kampı bıraktı. ben şu anda cenk’i değil, kenan sipahi, cedi osman, okben ulubay gibi isimleri bu takıma nasıl sokabilirim diye düşünüyorum.

    milli takım, türkiye’nin takımıdır, türkiye’yi bölemeyiz. bütün türkler için, bayrak için oynamalıyız. milli takımı politikaya alet edemeyiz. basketbol federasyonu’nun 8-10 tane milli takım için para harcaması lazım. bunun için de sponsorlar lazım. böyle yürür bu işler. ama sponsorların görevi sadece maddi destektir. işin teknik kısmına karışmazlar. evet, cenk’i akdeniz oyunları kadrosuna aldık. fakat kendisiyle görüşüldüğünde, olmadık şartlar sundu. ben hidayet’i bile azarlıyorum. ona mı özel davranacağım? ben savaşmayı, kendi ihtirasları önünde tutan sporcularla çalışırım.”

    "hidayet’in takımda yer alamaması durumunda b, hatta c planım da var. hido bu takımın lideri. kenarda oturmayı, havlu sallamayı bilen bir lider. takımda çok seviliyor, saygı duyuluyor. gençlere, ‘ben olmasam da siz kazanabilirsiniz’ fikrini aşılıyor. bu da ağabeylik örneği."

    "enes kanter gelmeyi reddetti ama değişeceğine inanıyorum. milli takıma saygı duyacaktır, özür dileyecektir ve uzun süre hizmet edecektir. 2020’de enes’in etrafında kenan sipahi, okben ulubay, cedi osman, metecan birsen gibi isimler olacak. beni sevmeyenlere de şakayla karışık bir mesajım olsun bu; 2020’den konuşuyorum, demek ki hala çalışabileceğimi düşünüyorum."

    bogdan tanjevic

    (bkz: yorumsuz)
App Store'dan indirin Google Play'den alın