resim
Wellington Martins
Takım:Fluminense
Mevki:Önlibero
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Brezilya
  • 110
    iyi mi kötü mü olduğuna dair hiç bir fikrim yok, ama anladığım kadarı ile aradığımız futbolcu "tipi" değil. dinamik, enerjik bir çift yönlü orta sahaya benziyor hız ve top sürme özelliklerinden anladığım kadarı ile. 2012-2013 sezonu'nda hamit altıntop'tan beklediklerimizi yapabilecek bir oyuncu; iki ceza sahası arasında mekik dokuyup arkadaşlarına pas opsiyonu oluşturacak, topla süratlenecek falan filan. uzun süreli sakatlığı mı sebep oldu bilemiyorum ama, hamit altıntop, real madrid macerasından sonra bana o eski süratini kaybetmiş göründü. bu wellington kardeş, hamit'in gençliği gibi bir adam. tıpatıp alper potuk'a benziyor; ki bence onu almak istememizin sebebi de hamit'in sürat eksikliği idi.

    felipe melo'nun yerini doldurmak için iker casillas'ı almak ne kadar isabetli transferse, bu da o kadar isabetli amk. wellington'un markajı nasıl bilmiyorum ama bu boyla stoperi üçleyemez. rakip yan toplarla gelirken melo'nun 3. stoper olarak ceza sahasına gelmesi, en hayati rollerinden biriydi bizim sistem için. eğer wellington direkt ilk oynayacaksa; sistem 4-1-2-1-2'den, 4-3-1-2'ye dönecektir. bu durumda stoperi üçlemek için orta sahadan birini değil, çift ofansif bek ile oynamaktan vazgeçerek beklerden birini kullanmamız gerekecek. bu da hem yerli olması, hem de stoper özellikli olması sebebi ile hakan balta'nın ilk onbire kazık çakması demektir.

    hala yönetimin hedef şaşırtma aracı olduğunu ümit ediyorum. gökhan inler işi yatmadıysa, melo'dan sonra kadroyu "geliştirmiş" bile oluruz. hiç yoktan dany nounkeu ön libero oynasa, melo'yu aratmaz. ama bu wellington kumarı çok ama çok saçma bir şey...

    edit: yazmayı unuttum. "kumar" diyorum, çünkü aradığımız tipte bir oyuncu olmaması bir yana, aramadığımız tipteki futbolu iyi oynayıp oynamadığı da belli değil ve üstüne bir de sakatlıktan falan bahsediliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın