• 16
    takımımızda yer alan ve takımımızda var olduğuna hala inanmakta zorlandığım müthiş ikili...
    öyle müthişler ki oynadıkları takımın tüm kimliğini kendi üzerlerine kurdurabilirler...

    işin aslı, aynı takımda bulunmaları sistem açısından çelişkiler yaratabilir.

    çünkü ikisi de aslında oyun mantaliteleri ve görev şekilleri farklı olsa da "10 numara" tabir edilebilecek futbolculardır.
    her ikisinin de sırtına 10 numaralı formayı geçirmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

    selçuk inan oyunu daha çift taraflı oynayabilen, topsuz oyunda savunmaya daha çok dahil olan, toplu oyunda ise topu ayağında çok fazla tutmadan etkili paslara dönüştüren bir isimdir.

    wesley sneijder ise orta saha ile forvet arasındaki kurguya daha çok dahil olur, orta saha oyuncularından aldığı topları üçüncü bölgeye taşıyarak gollük pozisyonlar yaratmaya çalışır.

    bu ikilinin var olduğu bir düzende ise takımın orta saha kurgusunu oturtmak bir hayli meşakatlidir. selçuk ve sneijder'i önlü arkalı oynatmak isteyen bir teknik adam kanat futbolcularından feragat etmek zorunda kalabilir, çünkü sneijder önde oynarken, arkasını toparlayacak nitelikte iki orta saha oyuncusunun selçuk'un iki yanında yer alması gerekir.

    yok eğer bu iki oyuncuyu yan yana oynatmak isterseniz, sneijder'i geriye çekmiş olursunuz, bu şekilde 2 kanat oyuncusu oynatmanız olası olur, ancak sneijder'in etkinliğini azaltırsınız.

    yok eğer bu yöntem de kesmiyor ise, tek forvet oynamayı denersiniz ki, günümüz futbolunda tek santrforlu mantalitelerin seyir zevkinin düşük olduğu gerçeğiyle yüzleşmeniz şarttır.

    her ne şekilde olursa olsun, imparatorun elinde elmas değerinde iki önemli koz mevcut.
    eğer imparator bu iki yeteneği drogba'lı, burak'lı, melo'lu, chedjou'lu, eboue'li, semih'li, muslera'lı, hamit'li kadroya güzel biçimde harmanlayabilirse 2013-2014 sezonu müthiş bir keyif bizi beklemekte...
App Store'dan indirin Google Play'den alın