• 72
    orijinal metni okumadığım için en azından beşiktaş ile fenerbahçe'nin ayrı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm kararlardır. şöyle ki:

    eğer fenerbahçe ve beşiktaş için verilen "avrupa'ya katılma hakkı kazandığı an cezalar yürürlüğe girecek" ibaresi varsa beşiktaş zaten bu sene katılmayarak cezasını doldurmuş olacak ve seneye avrupa kupalarına katılma hakkı kazanırsa herhangi bir kısıtlama gelmeyecek. şu halde beşiktaş için "avrupa'ya katılma hakkı kazandığı andan itibaren" gibi bir ibare kullanıldığını düşünmüyorum. fenerbahçe için de bu süre 2 sene değil. bu sene katılmayacaklarını ve olası küme düşmeme kararının çıkmadığını düşünürsek 1 senelik bir cezası olacak.

    verilen kararlar sonrasında ülke içinde ceza almamalarını düşünmek pek mantıklı değil. şahsi düşünceme göre beşiktaş eksi puanla, fenerbahçe ise küme düşme ile cezalandırılacak ya da çok yüksek bir eksi puanla lige başlaması söz konusu olacak. -30 falan gibi bir puanla lige başlaması demek fenerbahçe'nin büyük ihtimal normal sezonda küme düşmesi anlamına gelir ki bu seneden küme düşmesi kendileri için daha anlamlı. her durumda fenerbahçe için önem arz eden kısım "türkiye kupası" olacak. türkiye kupasını kazandıkları ya da finalde kaybettiği ve finali kaybettiği takımın şampiyon olması gibi durumlar söz konusu olduğu takdirde avrupa ligi'ne gitmeye hak kazanır ki, böylece cezası bitmiş olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın