• 8
    pirelli'yle gizli lastik testi yaptığı için ''kınama cezası'' alan takım. bir de silverstone'da yapılacak olan genç sürücü testine katılamayacaklarmış. olayı özetleyelim:

    durum: mercedes'in pirelli'yle 1000 km.'lik bir test yaptığı ortaya çıkıyor. testte 2013 otomobili kullanılmış. red bull ve ferrari itiraz ediyor. fia, soruşturma başlatıyor. mahkeme sonucunda mercedes ve pirelli kınama cezası alıyorlar.

    pirelli diyor ki: biz bütün takımlardan test istedik. sadece ferrari ve mercedes kabul etti. ferrari 2011 aracını kullandı, mercedes de 2013. burada bizi bağlayan bir şey yok. fia bize, gelecek sezonun lastiklerinin güvenliğini test etmemiz için istediğimiz bir takımla test yapabilirsiniz dedi, biz de yaptık.

    mercedes diyor ki: tamam, 2013 otomobilini kullanarak hata ettik. ama bunun sorun olduğunu bilmiyorduk! (hö?) hem ferrari de test yaptı (herkes hız yaptı, radara biz yakalandık). biz yeni parça denemedik. ayrıca veri de elde etmedik. testin tüm verileri pirelli'de ve onlar zaten bizle paylaşmadılar. ayrıca biz bu testten herhangi bir kazanım elde etmedik.

    fia da, ''oldu o vakit canım, ama 2013 aracını kullanmışsınız çok ayıp, yapmayın bir daha!'' dedi ve olayı kapattı.

    kısacası;
    1-kuralın açıklığına rağmen mevcut aracı kullanıp bundan bir kazanç elde edilmediğine,
    2-test gizli yapılmasına rağmen pirelli'nin gelecek sezonun lastiklerini test ettiğine,
    3-mercedes'in hiçbir yeni parça denemediğine,
    4-pirelli ve mercedes'in, mercedes'in yıllardır çözüm bulamadığı lastik sorunlarına yönelik bir çalışma yapmadıklarına,

    sadece ''aa doru söylüyoruz ekmek mushaf çarpsın ki!'' savunmasına dayanılarak inanıldı.

    e tabi, üzmemek, incitmemek lazım mercedes'i! herkesin kirli çamaşırları ortaya dökülüyor, ama cezadan yırtmak için bir ''ama kazanım elde etmedik'' yeterli oluyor. şike sahaya yansımamış beyler, dağılabiliriz!

    özet geç diyenler için: fia=tff...
App Store'dan indirin Google Play'den alın