• 589
    2013 - 2014 sezonu için alınan "6 + 4" yabancı kuralını alan tffya da yıldırım demirören değildir.

    söyleyeceklerim yine büyük bir bölümümüz tarafından "hede höde, bi siktir" diye karşılanacak, ancak ben bildiğimi, hissettiğimi hatta sağdan soldan duyduğumu söyleyeyim; bu karar direk devlet büyüklerimiz hatta başbakanımız* tarafından alınmış bir karardır.

    "milli oyuncumuz kalmayacak, o kadar stad tesis yapıyoruz elbet oyuncu yetiştirmemiz gerek." diye bir açıklama yapmıştır yakın çevresine.

    yıldırım demirören bile böyle bir kararı alacak kadar bilinçsiz değildir. yalnızca 2 ay öncesine bakıldığında, galatasaray'ın en az 7 yabancıyla sahaya çıktığı schalke* ve de real madrid'e karşı oynadığı şampiyonlar ligi çeyrek final maçları görülecektir. yine aynı dönemde fenerbahçe'nin kadıköy'de lazio'yu 7 yabancıyla sahaya çıktığı maçta 2 0 mağlup ederek uefa'da yarı final biletini cebine koyduğunun farkına varılacaktır.

    2000 yılından sonra, avrupa'da en başarılı yılını geçirmiş olan türk futbolu adına alınan bu karar bir skandaldır, cehalettir.

    yıldırım demirören bile bunu göremeyecek kadar kör değildir. daha önceleri de defalarca yaptığı üzere bu durumdan faydalanıp prim elde etmek varken, alınan "6 + 4" yabancı kuralı kararı kendisinin de bir kukla olduğunun çok açık ispatıdır.

    yalnızca 20 gün arayla önce yurdum gençleri, şimdi ise türk kulüpleri teker teker uyanmışlardır. türk futbolunun sonu bu kadar kolay getirilemeyeceğine göre bu karar seve seve olmasa da şiye şiye değişecektir.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın