• 277
    sevgili yazarlar,

    gezi parkı direnişi ve direnişin galatasaray sözlük'e yansımasıyla ilgili olaylar'da ayrıntılı bir açıklama yapmıştık. (bkz: olaylar/#1257536)

    hâlâ devam eden, geçtiğimiz günler içersinde daha da alevlenen olaylar yüzünden ne yazık ki sözlüğümüzde ciddi bir kaos ortamı oluşmuştur.

    özellikle bazı olay ve kişilerle ilgili yazılan ilgili alanımız dahilinde fakat siyasi içerikli olan, veya tamamen ilgi alanımız dışında olan entry'ler yüzünden yazarlar başlıkları altına birbirleriyle tartışmakta ve bu olay da galatasaray sözlük'ü tamamen amacından saptırmaktadır.

    ayrıca ilgi alanımız dışında olduğu gerekçesiyle uyguladığımız entry silme eylemi bir takım kişilerce bilerek ve isteyerek çarptırılmakta, ve sanki sansür politikası uyguluyormuşuz gibi yansıtılmaktadır. konuyla ilgili ayrıntılı ve gerekçeli açıklama yapmamıza rağmen insanlar tarafından burada ve başka platformlarda bu denli kolay ve basit bir şekilde yaftalanmamız ve hedef gösterilmemiz bu kadar kolay olmamalıdır. bu işi özellikle direnişe destek veren kişilerin yapması ise direniş ruhundan zerre nasibini almadıklarının göstergesidir.

    ısrarla yineliyoruz; galatasaray sözlük tematik bir sözlük olup, içerik olarak sadece galatasaray'la, türk ve dünya sporuyla, kişileriyle ve olaylarıyla alakalı yazılar yazılabilir. galatasaray sözlük ilgi alanı ayrıntılı bir şekilde kuralarıyla beraber belirlenmiş olup, bu kuralar dışında yazılan tüm yazılar “ilgi alanımız dışında” sebebiyle silinir. hem konu bütünlüğü hem de galatasaray dışındaki tartışmaya açık (siyaset, din, sanat vb.) konular sonucu oluşacak kutuplaşmanın önüne geçmek ve tüm yazarları galatasaray bütünleyiciliği altına bir araya toplamak için galatasaray sözlük’te böyle bir kural vardır ve bu tematik nitelik galatasaray sözlük’ün en önemli özelliğidir.

    sosyal mecrayı kullanan insanların alternatif birçok sosyal medya platformunda hesap açması ve görüşlerini dile getirmesi kolaylıkla mümkündür. üyelik sözleşmesinde de belirttiğimiz üzere galatasaray sözlük "ilgi alanımız dışında"ki konularda hizmet vermeyi taahhüt etmemektedir. bunun için sosyal medyada bir çok alternatif platform bulunmaktadır.

    bu vesiliyle belirtmek isteriz ki; ısrarla ilgi alanımız dışında ve/veya siyasi nitelikli entry'ler giren, bu entry'leri yazar başlıkları altında ikili veya çok kişili tartışmalara çeviren kişiler cezalandırılacaktır.

    faşist moderasyon heyeti
App Store'dan indirin Google Play'den alın