• 557
    artık adam gibi bir düzenleme getirilmesi gereken sayıdır. sınır demek türk takımlarının avrupa'daki ekonomik ve sportif çöküşüne zemin hazırlamaktır. bugüne kadar yapılan sınırlamalar az çok mantıklıydı ama 6+0+4 denen şey hiçbir şekilde akla mantığa yatkın değil.

    6 tane yabancı eyvallah. iyi güzel de yedek kulübesinde bile olmayacak diğer 4 yabancı ne olacak? adamlar nasıl form tutacak. ligde maça çıkmayan oyuncuyu şampiyonlar liginde nasıl sahaya süreceksin? o dört oyuncu çöp olacak. maliyetini nasıl karşılayacaksın? sahaya skoru değiştirsin diye süreceğin oyuncular formalite diye kulübeye koyduğun yerliler mi olacak?

    ekonomik olarak avrupalılarla boy ölçüşemiyoruz. premier ligden düşen takım süper lig şampiyonundan 1.5 kat fazla yayın geliri kazanıyor ve premier lig yayılmaya, yeni anlaşmalar yapmaya devam ediyor. türkiye'nin ise sözde dünya derbisini canlı yayınlayan kanal yok. tek çaremiz kulüpleri yabancı çöplüğüne çevirmeden doğru transferleri ucuza yapmak. bedavaya drogba'yı almak. 7 milyona sneijder'i almak. 7 milyona muslera'yı almak. işi abartan kulüpler zaten cezasını ekonomik olarak çeker. etme bulma dünyası sonuçta.

    burası almanya, brezilya falan değil. avrupa çapında yerliler fışkırmıyor bu topraklardan. hatta yabancı sınırı olmasa süper ligdeki yerli sayısı bayağı düşecek. çünkü belkide oyuncuların yarısı süper lig seviyesinde bile değil.

    en azından avrupalı oyuncular yabancı sayılmamalı. artık bu saçmalık bitmeli. hiçbir şekilde avrupalılarla boy ölçüşemeyiz. tabi baştakilerin hedefi türk futbolunun ağzına sıçmak ise ısrar etmeleri normal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın