• 14987
    ''2 sene evvel çok iyi bir ekiple yola çıktım. ama aceleyle kurulmuş bir ekipti. 2 seneyi beraberce geçirdik. ama yönetim içinde bir türlü huzur bulunamadığı şeklinde söylemler oldu. gerçekten de bazı fikir ayrılıklarımız oldu. dolu dolu geçen 2 sene içinde bazı arkadaşlarımızda bir yorulma izlendi. finişe gelince bir boşalma olur. tv’de bir yöneticimiz tam şampiyonluk kupasını kaldırdığımız an yoruldum demeci verdi. abdurrahim albayrak bu, onun gibi biri bile yorgunluğunu dile getirdi. “

    “seçim önceden planlanmış bir şey değil. mevsim sonu bu işin başını çeken başkan da bir yerde çizgi çekip hesabını yapmak zorunda kalıyor. son maça kadar bunu yapmak istemedim. yönetim kurulundaki arkadaşlarımızdan bazıları 1 gün önceden bunu gündeme koyalım dedi. bazı arkadaşlar rahatsızlıklarını dile getirdi. en son söz bana gelince tamam dedim, kendimizi yenilememiz gerekiyor.”

    “yönetim kurulu kararı sonrası ali dürüst ile konuştuk. ali benim eski dostum, arkadaşım, takdir ettiğim bir yönetici. dedim ki galatasaray’da bu kadar tecrüben var bu şansını kullanmak ister misin, istersen ben çok mutlu olurum, gel başkanlığa aday ol ben de destekleyeyim dedim. ali ben de yorgunum dedi. benim ekibim de olur musun dedim. ama şu anda bunu da düşünmek istemiyorum, beni bugün için mazur gör dedi.”

    “benim kimseye kırgınlığım yok, onların da bana kırgın olduğunu sanmıyorum. kırgınlık sebebi olacak ters bir iletişim olmadı.”

    “yaptığımız iş sahnenin önü ve bir de arkası var. sahnenin önünde teknik direktör ve oyuncular, yardımcıları var. arkada ise başkan ve yöneticiler var. biz her türlü desteği sağlarsak sahnenin önü güçlü olur. fatih hoca sahnenin önünde işini çok iyi yaptı. biz de sahnenin arkasında işimizi iyi yaptık. rakiplerin hedefi sinerjimizi bozmaktır. bu ilişkimiz aksatılmaya çalışıldı. bundan sonra ilişkimiz daha da iyi gidecek. fatih hoca ile hiçbir sorunumuz olmadı, terim başarılı bir hoca ben de başarıya hayran bir insanım. mersin maçı sonrası ben değil herkes son derece sinirlendi. çünkü hocaya karşı yapılmış ağır bir tahrik vardı. hocamızın da bir reaksiyonu oldu. biz hocamızın o reaksiyonu vermesini tuzağa düştü şeklinde gördüm. yoksa hocayı alalım, satalım diye bir şey düşünmedik.”

    “galatasaray spor kulübü’nün içinde önemli bir uzuv var o da sportif aş. burası futbolu yöneten halka açık bir şirket. daha önce bu işler kulüp tarafından yapılıyordu. eğer futbol koordinasyonu yapılacaksa bunu sportif aş gerçekleştirecek. ayrı bir futbol şubesi kurulmayacak. hocamızla benim ilişkilerimizde de böyle bir aracıya gerek yok.”

    “alex ferguson’un nasıl bir sözleşmesi olduğunu bilmiyorum, bilsem fatih terim ile böyle bir sözleşme yaparım. hocamız galatasaray tarihine mâl olmuş bir isim. gönlümden geçen ilerleyen yıllarda başka görevlerde de bulunması.”

    “galatasaray’ın tüm camiasının eşit temsil edilmesine çok dikkat ettik. geleneklerimiz çok önemli. biz yenilikçiyiz ama geleneklerimizi feda etmeyiz. değişiklik doğru ve düzenli şekilde uygulanmalı. böyle bir yönetim kurulumuz olmalı. kurumsal yapıyı iyi bilen ve bundan sonra en iyi şekilde uygulanması için çaba sarf edecek, profesyonel yöneticilere yardım edecek isimleri seçtik. daha genç isimleri devreye sokmayı düşündük. galatasaray’ın ileride başkanı olabilecek kalitede arkadaşlarımıza bu tecrübeyi yaşatmak istedik.”

    “seçim süresi net 3 yıldır. ancak mutsuzluk mesajı alırsam bir yılım dolmadan dahi koltuğu bırakırım. hiç bir zaman koltuk merakımız olmadı.”

    “göreve başladığım ilk 6 ayda ciddi acemilikler yaptım. sonra toparladım ve her şey iyi gitti. işin en zor kısmı futbol dünyasına alışmak. hata yapar mıyım, elbette yapacağım. ama bunların hiçbirisi zor anlaşılır şekilde olmayacak.”

    “stadın üzerinin kapanması yaz programımızda yok.”

    “stoper eksiğimiz vardı, tamamlandı avrupa’nın en iyi stoperini aldık. bu ayın sonunda gelir. hocanın bir sol bek ihtiyacı var. melo’nun kararı bugünlerde verilecek. melo çok iyi bir oyuncu, zor maçların adamı.”

    “burak yılmaz ya da diğer oyuncularımız için benim önüme gelmiş resmi bir teklif yok. teklif gelirse ilk konuşacağım insan fatih terim, ikinci insan oyuncudur. gönülsüz insanı takımda tutmam. arda turan dönebilir. arda dönerse bence sadece galatasaray’a döner. transferleri kamp dönemine yetiştireceğiz. “

    “robben’le ilgili hiçbir temasımız olmadı. 1 sene önce drogba’yı da alamamıştık, bu sene aldık. belki seneye robben’i de alabiliriz.”

    “alper potuk’un bizim için önemi, iyi bir oyuncu.. bizim için esas önemi orada bir yabancı kontenjanını serbest bırakmaktı. bizde orada bir boşluk var şu anda. bir kıza 10 kişi talip olur 1 kişi evlenir. en kötü ihtimalle melo ile o boşluğu dolduracağız. melo, alper’den çok daha iyi bir oyuncu.”

    (bkz: ünal aysal)
App Store'dan indirin Google Play'den alın