• 14962
    galatasaray'ın içinde olan takip eden bir çok insan biliyordu zaten böyle bir kararın olduğunu vakti zamanı bekleniyordu çünkü sayın ünal aysal’ın baştan beri söylediği bir şey var profesyoneller yönetsin kulübü genel kurul ile seçilecek olan yönetim kurulu üyeleri de bu işin protokolünü devletle olan işlerini diplomasisini yapsın. her yiğidin de bir yoğurt yemesi var.

    ünal aysal'ın düşüncesi böyle başkanlık sistemi ile yürütmek istiyor. sonuç olarak ülkemizdeki kulüpler başkanlık sistemiyle yönetiliyor ve son karar başkanın kararıyla yürüyor. benim açımdan yadırganan bir şey yok bekliyordum bu kararı ama zamanlamasını bilmiyordum.

    bizim yönetim kurullarının tamamı amatör. vereceğim bu bilgiler tamamen kısıtlı ve güdük bunu oturup uzun süre konuşmak lazım. bu türk futbolunda uzun zamandır yapılması gereken bir devrim ama bizim sıkıntımız nerede bizler derneğiz.

    galatasaray yönetim kurulu’na girdigim vakit 1992 senesinin şubat ayında mali kongre oldu. 1 milyon 750 bin dolar galatasaray spor kulübü'nün bütçesi geliri gideri ben sadece 20 seneden bahsediyorum bugün 400 milyondan bahsediyorlar.buraya gelen yönetici kardeşlerim isim önemli değil herkesin kendine ait bir iş şekli var yani kimi doktor kimi genel müdür kimi kendi işiyle meşgul, ancak kulübünü sevdiği için gönül verdiği için oraya gelip amatör olarak bir bedel karşılığı olmadan bir iş yapmaya çalışıyor. belirli bir miktar parada yapılabilicek hatalarla kamufle edilebiliyor yani kapatılabiliyordu ama siz 400 milyonu idare ederken yüzde yüz konsantre olmuyorsanız ve o hatayı yapıyorsanız o zaman birinin hesap sorması lazım.seçilmiş insana kim hesap sorabilir! kalk git deme hakkına sahip değil ki tüzüğe göre de kovamaz.

    plağı tersine çevirdiğin vakit eğer sen orada maaşlı çalışan bir adamsan ayda profesyonel olarak evine ekmek götürmek için sadece o işi yapacaksın. sen birçok kez hata yaptığın zaman patron al tazminatını güle güle der yerine başka biri gelir. dernek olayın da böyle bir şey yok seçimle geliyorsun. kim seçiyor ben seçiyorum benim bir birey olarak oy hakkım var sana oy atıyorum. bu işin özü bu. bu işteki zorluk şu o bu iş çok konuşulması gereken bir iş.bizim toptan değişmemiz lazım.

    profesyonel derken şu an profesyonel kadro geldi galatasaray’ın içine ama sorun şu ki 108 senedir bu kulüp yönetim kurulu ile yönetiliyor. 108 sene bu, 1 sene 5 sene 10 seneden bahsetmiyoruz. mutlaka bunun oturması bir zaman alacaktır. şimdi ne yapacak ünal bey konuşup bunu kabul edecek isimleri yönetime koyacak aksi takdirde tüzüğü degiştirecek. bunların yapılabilmesi için normal kongrenin dışında bir tane de tüzük kongresi yapılması lazım.tüzük hazırlatman lazım. diyeceksin ki,bu işler böyle yürümüyor profesyonellerle yöneteceğim ama burada seçimle gelmiş 15 kişi var 5 tanesi yedek 10 tanesi asil bu adamlar ne iş yapacak burada.o zaman bu sayıyı düşürün 5’e. bu 5 kişi kulübün protokolünü diplomasisini dış ilişkilerini başbakanla görüşmesini spor bakanıyla görüşmesini yürütsün.

    profesyonelin yaptığı hatayı adama söyleyip onu gönderip yerine başkasını getirebilirsin. ama sen yanlış yapan yöneticine hadi kardeşim güle güle diyemezsin. çünkü orası dernek şirket değil sen galatasaray sportif anonim şirketine genel müdür olarak aldığın adama bir maaş veriyorsun 2 hata yaptığında üçüncüsünde hadi kardeşim seni gönderdim yerine şunu getirdim diyebilirsin.

    tüzüğe göre , yönetim kurulu ve başkan istifa eder yönetimden 3 kişi istifa ederise o zaman yönetim kurulu seçimi yapılır ve genel kurul olur. o zaman 1 sene ama senin başkanın ve yönetim kurulun istifa ederse o zaman önün açılıyor 3 sene oluyor.

    ben fatih'i tanıdığım için söylüyorum. fatih’in de konumu önemli. çünkü sen profosyonelliğe adım attığın zaman belki futbol şube sorumlusu da ortadan kalkıcak.o da bambaşka bir boyuta geçiyor.

    manchester united’ın sahibi var. adam hisse almış manchester united diye. sahibi bildiğim kadarıyla 2 tane amerikalı adam. şirketsin sen, dernek değilsin. sen şirketsen.doğru bir yöntem olabilir ama şuan hem derneksin hem de şirket gibi olmak istiyosun sıkıntı burda.

    bu seçimde baktığın zaman seçim olmasaydı o zaman sen seçime gitmeyecektin.tüzük genel kurulu yapacaktın.o tüzük genel kurulunda belki bir madde belki bir kaç madde olacaktı. diyeceksin ki; bundan sonra benim genel kurullarım 5 kişi, bunların yanına 3 tane yedek koyarsın veya 3 kişi olur yanına 3 tane yedek koyarsın. bu insanlar galatasaray kulübünün diplomasisini osunu busunu falan konuşur.kesinlikle gündelik işlere bakmazlar. benim voleybol ,basketbol, futbol sorumlum o olmaz.bunlar tamamen profosyoneller tarafından yönetilir.o zaman galatasaray kongre üyeleri ona göre oy verirler. ben bunun olabileceği kanaatinde değilim çünkü böyle bir vakit yok.15 haziran birincisi 22 haziran ikincisi önümüzde zaten kalmış 25 gün vakit. 25 gün içinde sen hangi tüzüğü değiştireceksin.

    mehmet cansun

    anladığım kadarıyla mehmet cansun, ünal aysal'ın yeni yönetiminde olacak. hakkımızda hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın